avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate considera indeplinita procedura de afisare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate considera indeplinita procedura de afisare fara prezenta unui martor?

Buna,
Am o nelamurire in ceea ce priveste procedura de afisare, si anume: in data de 16.08.2017 (conform PV de indeplinire a procedurii de afisare) a fost afisata pe usa apartamentului unde locuiesc o solicitare din partea Politiei Rutiere de a comunica datele persoanei care a condus autovehiculul inmatriculat pe numele meu la data de 03.07.2017 fara a se consemna prezenta vreunui martor doar o mentiune scrisa cu pixul de catre agent cum ca " S-a efectuat fotografierea procedurii de afisare" eu fiind instiintat de acest lucru telefonic de catre un vecin. Fiind plecat in strainatate in interes de seviciu nu am reusit sa comunic politiei datele cerute in termenul specificat de ei (5 zile) si ca urmare la intoarcere m-am trezit cu un PV de contraventie intocmit in lipsa si expediat prin posta cu confirmare de primire pt. nerespectarea art. 39 din OUG 195/2002.
Intrebarea este daca procedura de afisare a fost corect indeplinita in acest caz si daca exista sanse de anulare a PV in instanta.
Multumesc anticipat pentru un raspuns competent.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:07, 3 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CalinPascan a scris:

Se pare ca voi plati 2 amenzi, cea pentru necomunicarea datelor si cea pentru viteza deoarece eu am fost la volan.

Nu veti plati doua amenzi, ci doar amenda pentru necomunicarea conducatorului autoturismului pe care il detineti.
Insa e destul de piparata...

OUG 195/2002 Articolul 102 alin (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
14. necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul spre a fi condus;

OUG 195/2002 Articolul 98 alin (4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;

Important sa achitati amenda in primele 48 ore de la comunicare ca sa platiti jumatate din minim.
9 x 145 = 1305 lei
1305/2 = 653 lei

Vedeti sa aveti cineva acasa sa va anunte cand primiti PV in posta!

Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nedeclarare date politia locala popescuandrei1 popescuandrei1 Am primit prin posta de la politia locala un proces verbal prin care mi se comunica ca nu am respectat obligatia de a comunica datele de identificare ale ... (vezi toată discuția)
Instiintare politie prin posta dnc dnc Primit azi 18.06.2008 in conformitate cu prevederile art.39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata si aprobata prin lege nr ... (vezi toată discuția)