avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie asigurari de sanatate

Buna seara, La sfarsitul anului 2011 sotul meu a participat la un concurs TV si a castigat o anumita suma de bani. I s-a retinut impozitul aferent, la sursa. Diferenta de bani a fost virata in cont inluna ianuarie 2012. Acum cateva zile, a primit o decizie de impunere anuala pentru 2012, pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate, aferenta sumei castigate. Mentionez ca in acea perioada el era coasigurat. Intrebarea mea este daca este legala aceasta decizie, avand in vedere ca au trecut mai mult de 5 ani. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Patrascoiu , utilizator 17:34, 4 Septembrie 2017
Da, este legala.

Termenul de prescriptie nu a trecut. Cei cinci ani sunt: 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. Se iau in calcul anii intregi, nu si fractiile, cum e 2017.
Multumesc. Poate fi facuta retroactiv(decizia)? Putem contesta aceasta decizie, avand in vedere ca a fost facuta in baza Legii 571/2003 care a suferit multe modificari. De exemplu, varianta din 2013, la Cap.3, art 296>27 ( referitor la Contribuabili-Venituri din premii si jocuri de noroc) mentioneaza ca prevederile din acel capitol se aplica incepand cu 1 iulie 2012.. Care este cuantumul minim al acestei contributii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig concurs pe internet , ar trebui sa declar venitul ? Andrewstephen1 Andrewstephen1 Salut , Eu lucrez pe un site care se fac logo\'s/web sites , si pe acel site vin clienti care vor logo sau web site design si deschid un concurs care ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal anairam2807 anairam2807 punem cazul: sunt jucator de pariuri sportive , loto , aparate videoloterie. sa presupunem ca castig azi la loto 200 lei, la pariuri 300lei, si la aparate ... (vezi toată discuția)
Venituri impozabile cactusul cactusul Am contract cu Banca pt Locuinte si desfasor activitate de PFA si am castigat o excursie doar ca nu am onorat-o si pentru asta mi s-au virat banii in cont c/v ... (vezi toată discuția)