avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contabila fara contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contabila fara contract de munca

O firma care nu mai are angajati, contabila are voie sa trimita declaratiile fiscale fara sa risc o amenda de la ITM? Mentionez ca sunt administratorul unei societati in functiune.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 9 Septembrie 2017
In baza carui act transmite?
contabila nu are contract de munca cu societatea mea,doresc sa stiu daca are voie sa trimita declaratii fiscale si la ce riscuri sunt supus in fata ITM

Contabila a fost cu toate formele legale angajata si cu drept de semnatura. Acum nu mai este angajata,intrebarea mea este daca are voie sa transmita declaratii. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca nu mai este angajata, atunci nu mai are cum sa transmita acele declaratii decat in baza unei imputerniciri din partea societatii .

ITM-ul poate considera ca exista "munca nedeclarata".

Art.260 C.mun.
.....
e) primirea la munca a unei persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
e1) primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
.....
Buna seara! Multumesc pentru raspus. Mai am o nelamurire..........vreau sa nu am probleme cu ITM,FISC,etc.
Acea imputernicire din societatii de care spuneti,cum trebuie facuta? Puteti detalia?Exista un formular tip?Sunt interesat sa rezolv acest aspect.
Gasiti aici model de imputernicire
[ link extern ]

sau

prin notariat
[ link extern ] .

Alte discuții în legătură

Masuri legale angajat2222 angajat2222 Va rog sa imi spuneti daca exista masuri legale pe care le pot lua in aceasta privinta. La inceputul anului am fost angajat intr-un start-up condus de o ... (vezi toată discuția)
Daca a venit itm onisim scripet onisim scripet daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si ... (vezi toată discuția)
Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? Alina123456789 Alina123456789 Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ? (vezi toată discuția)