avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ?

Cum este pedepsita o persoana care detine un atelier mecanic la negru de mai mult de 10 ani ?
Cel mai recent răspuns: TOTAL FISCAL SOLUTIONS , Consultant fiscal 07:21, 3 August 2018
1. Pentru munca la negru :
art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....
e) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
e1) primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fara transmiterea elementelor contractului individual de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei;
....
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....

In acest caz,sanctiunea este aplicata de catre ITM

2. Pentru nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza activitatea financiar- contabila poate fi sesizata ANAF - Directia Antifrauda sau Politia - Serviciul de investigare a fraudelor.

In acest caz, sanctiunea poate fi amenda sau privarea de libertate şi interzicerea unor drepturi.
Daca atelierul mecanic este organizat ca forma de organizare persoana fizica autorizata, inregistrat in baza legii, nu este obligatorie intocmirea unui contract individual de munca a celui care detine acest atelier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru Adrian Firut Adrian Firut Daca muncesc 2 zile pe saptamana la o persoana fizica si ma plateste cu 800 de lei pe luna este considerata munca la negru? Daca da ,ce risc am eu si ce ... (vezi toată discuția)
La ce sanctiuni te poti astepta daca nu declari decizia de pensionare ... cerban cerban La ce sanctiuni te poti astepta daca nu declari decizia de pensionare limita de varsta angajatorului!! (vezi toată discuția)
Daca a venit itm onisim scripet onisim scripet daca a venit itm si a prins o echipa de 4 muncitori fara angajare cu un inginer care raspunde si a luat lucrarea vor fi sanctionati atat muncitorii cat si ... (vezi toată discuția)