avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune verbala de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune verbala de vanzare cumparare

Buna seara. As avea nevoie de sfaturi, raspunsuri, recomandari pt urmatoarea situatie:
Detin impreuna cu verisoarea mea un bun imobil, casa si teren, pe care l-am scos la vanzare. Bunul se afla in Botosani, eu fiind din Craiova, Am negociat telefonic cu o persoana X suma (50.000 euro) si data incheierii tranzactiei. Intre timp o persoana Y imi depune in cont suma de 300 euro "avans casa de vanzare." Datele contului le-a aflat de la X care dorea sa-mi depuna un avans. La data stabilita noi si X ne prezentam la notar si X spune ca nu are banii si sa-l mai aman. Eu nu mai vreau sa-l mai aman, refuz vanzarea imobilului intrucat mi s-a parut neserios, motiv pt care am vrut sa-i dau banii inapoi. Nu i-a acceptat, si X s-a facut nevazut. Mentionez faptul ca nu exista niciun antecontract scris, nicio promisiune de vanzare intre mine si X , precum nici intre mine si acest Y care a depus banii in cont. Ce este de facut in aceasta situatie? Ma pot obliga prin instanta la incheierea unui contract de vanzare cu ei?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 08:39, 4 Septembrie 2017
Nu are sanse de castig.
Daca stiti adresa de email sau postala, a persoanei care v-a trimis banii, e bine sa ii precizati in scris ca nu aveti nicio intelegere dpdv al incheierii unui act de vanzare cumparare.. Sa confirme daca banii puteti sa ii restituiti in contul din care au fost virati.
Nu ii trimiteti decat persoanei de la care i-ati primit
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc de raspuns. Ideea este ca X (cel cu care s-a negociat telefonic) a disparut din peisaj, Y (cel care a depus banii in cont fara vreo aprobare a mea expresa) insista sa-i vand lui casa, Eu intre timp am gasit un cumparator caruia i-am facut cunoscuta situatia. E ok sa inchei un contract de vanzare cumaparare cu acest din urma cumparator fara sa risc anularea contractului de vanzare cumparare nou incheiat? Ar putea Y sa solicite aceasta anulare? Eu vreau sa restitui suma, chiar nu amnevoie de ea. Y nu vrea sa o primeasca inapoi.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Roxallanna, utilizator
Anularea poate sa o ceara oricine, dar asta nu inseamna ca au si sanse de castig. In cazul lui Y nu vad nicio proba care sa ii sustina o eventuala poveste. Un simplu transfer in cont nu reprezinta o promisiune de vanzare
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta scrisa de mana... gigelas gigelas Cetateanul X,vrea sa cumpere o casa,de la cetateanul Y. Y,nu are intabularea . X,face o chitanta de mana cu Y,si ii da 1500 euro,pentru a face ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)