avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la cota parte dintr-un imobil in favoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la cota parte dintr-un imobil in favoarea celuilalt coproprietar

Eu și sora mea deținem în cote egale un apartament. Ea este cetățean italian și locuiește acolo de peste 30 de ani.
Nu poate veni în România sub nici o forma. Eu sunt cea care a avut grija de acest apartament și toate facturile și plățile sunt făcute de mine. Ea dorește sa îmi transfere partea ei de proprietate conștientă fiind ca nu poate veni. Cum poate face asta având în vedere ca este în Italia iar eu sunt în România?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:47, 5 Septembrie 2017
Poate sa va doneze cota ei de 1/2.Mandateaza a un avocat sa o reprezinte la notar pentru donație.
Sora dvs ar trebui sa mearga la un notar si sa faca o procura (autentica) prin care imputerniceste o alte persoana sa o reprezinte la incheierea unui contract de donatie, prin care sora va doneaza dvs cota din imobil.
Ea spune ca autentificarea la notar în Italia o costa 5 mii de euro. Iar ea nu are acești bani. Și de venit în România nu vrea sub nici o forma. Ce pot face? Nici eu nu pot merge în Italia.
Un contract cu un avocat din tara poate fi încheiat și prin corespondenta. Nu costa mai mult de 300 euro.
Mulțumesc mult

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma ... sandor5657 sandor5657 Buna ziua! In cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma parintilor decedati trebuie sa ma prezint personal, sau se poate da o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Procura Dany.38 Dany.38 Buna ziua! As dori sa știu de ce o procura făcută in Italia la un avocat italian și apostilata nu este recunoscuta in Romania? Menționez ca procura este ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)