avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca

Cum se procedeaza pentru a face o contestatie la incetarea unui contract de munca unilateral si cu pagube materiale.(sustine firma).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dariecristinel , utilizator 18:13, 4 Septembrie 2017
Se introduce o actiune in instanta - Tribunalul in raza caruia domiciliati - in termenul prevazut de lege.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

O decizie de concediere poate fi atacata in instanta pentru :
- neindeplinirea conditiilor de fond
- neindeplinirea conditiilor de forma

Cu ce articol a incetat c.i.m.?
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Conform art.31 alin.3 coroborat cu art.55 lit.c
Cam greu de contestat o astfel de decizie.
Deci eu nu as vrea sa contest decizia de incetare a contractului de munca,ci altceva.Am fost detasat in Germania .Acolo totul a fost Ok o perioada.Dupa o luna si o saptamana am avut dureri cumplite de spate (in urma unui accident rutier suferit acum un an ,dovedit cu acte madicala) si nu am mers la lucru in aceea zi.Imediat am fost sunat de la firma sa parasasc cazarea si sa plec in Romania pe banii mei.Am raspuns ca nu am bani.M-ia cumparat firma bilet si am plecat.Acum ei solicita banii de bilet ,diurna pe acele zile si pe echipamentul de protectie.Ca atare mi au blocat salariu.
Conditiile de repatriere le aveti stipulate intr-un act aditional la c.i.m.?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! din 01.06.2021 ,in urma demisiei fara preaviz, am ... bububu bububu Buna ziua! Din 01.06.2021 ,in urma demisiei fara preaviz, am incetat activitatea la o firma la care lucram din 2009 cu o pauza de un ... (vezi toată discuția)
Nu am mai primit salariul Lucifer1 Lucifer1 Buna ziua,am și eu o întrebare,lucrez la o sală de jocuri,in urma cu o aproape o luna de zile am adus o paguba sălii de aproximativ 3000 Ron, mi-am sunat ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu a_gmona a_gmona Buna seara, Sotului meu a fost angajat pe perioada determinata, 3 luni, fara prelungirea C.I.M. cu acte in regula cu lichidare la zi fara popriri. Salariul ... (vezi toată discuția)