avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura administrare conturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura administrare conturi

Buna ziua,
In urma succesiunii cauzate de decesul mamei, (eu si tatal meu fiind unici mostenitori), mostenesc de drept in afara de imobile si niste sume de bani care se afla in depozite la banci din Romania. Cum mama a decedat in martie anul curent, iar succesiunea am facut-o in august partajul nu a fost facut inca. Eu nu mai locuiesc in Romania iar tatal meu pretinde o procura din partea mea pt a putea gestiona banii ramasi in conturi. Intrebarea mea este: daca eu ii fac aceasta procura lui tata am vreo garantie ca la expirarea acesteia sumele care mi se cuvin in prezent vor ramane pe numele meu?
Procura arata cam asa:
"prin prezenta împuternicesc pe tatăl meu, [...] ca în numele meu şi pentru mine, să efectueze cu depline puteri orice operaţiuni cu privire la unităţile de fond deţinute de către aceasta la orice societăţi de profil, precum şi cu privire la conturile bancare deschise pe numele mamei mele la orice bancă comercială din România, având drept de semnătură pentru acestea, fiind împuternicit să desfăşoare operaţiunile legale de depunere, retragere, schimb, transfer a oricăror sume de bani, inclusiv a dobânzilor aferente, precum şi plăţi din conturile sus-menţionate, inclusiv închiderea conturilor.
Pentru îndeplinirea mandatului, mandatarul meu va face toate formalităţile necesare, inclusiv ridicarea extraselor de cont si semnare pentru primirea sumelor de bani, va putea solicita efectuarea operaţiunilor de ridicare a sumelor, inclusiv de lichidare, va deschide şi/sau lichida alte conturi bancare, va reînnoi şi/sau lichida depozitele aferente conturilor bancare, va depune actele pentru emiterea cardurilor bancare aferente conturilor pe care ulterior le va ridica de la banca în numele meu, semnând pentru primirea acestora, va îndeplini toate formalităţile cerute de reglementările băncii, va confirma extrasele de cont, şi, în general, mă va reprezenta cu depline puteri în raporturile cu orice bancă comercială din România cu privire la conturile bancare deschise pe numele mamei mele, mandatarul meu fiind împuternicit să semneze în numele meu şi pentru mine, orice şi oriunde va fi necesar, în limitele prezentului mandat, semnătura sa fiindu-mi opozabila".
Va multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: DanielIosuf , utilizator 17:10, 5 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Stimata Doamna,
Va multumesc pentru raspuns. Apreciez latura profesionala a raspunsurilor dv dar si pe cea umana.
Cu respect, Daniel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura generala Sebastian00 Sebastian00 Mi-a facut bunica mea o procura generala ca sa pot vinde un teren al ei si sa pot umbla la contul bancar, deoarece ea se deplaseaza cu mare greutate. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ajutati ma va rog. parintii mei detin un apartament. ... Karisia123 Karisia123 Buna ziua. Ajutati ma va rog. Parintii mei detin un apartament. Mama mea,(divortata de tatal meu fara partaj facut,) are certificat de handicap pt dementa si ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)