avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Obligatie inscriere Consilier Juridic in CCJ
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Obligatie inscriere Consilier Juridic in CCJ

Buna ziua,

Sunt Consilier Juridic si de doua saptamani la JS se cere legitimatia de Consilier Juridic. De-a lungul timpului am studiat Lg. 514/2003 si nu am regasit obligatia de a ma inscrie in CCJ. Aveti idee s-a schimbat ceva?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:46, 7 Septembrie 2017
Nu este prevazuta obligativitatea inscrierii in Colegiu. Cand vi se solicita legitimati puteti raspunde ca nu sunteti membra a CCJ. Daca sunteti angajata a societatii pe postul de consilier juridic, puteti face dovada cu mentiunile din Revisal, desi nu am auzit pana acum ca un judecator sa solicite asa ceva.
Buna ziua, multumesc. Este un fenomen acum, desi a fost respins proiectul de modificare a Lg. 514/2003, tocmai pentru a nu se suprapune cu profesia de avocat. Sa platesc o cotizatie unei asociatii....
Exista si beneficii. Nu e vorba doar de plata unei cotizatii. Din punctul meu de vedere mi se pare normal ca un consilier juridic sa fie inscris in Colegiu, sa poarte roba si sa se legitimeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat pe baza de contract la o institutie publica orianadiana orianadiana as dori sa stiu daca pentru a fi angajat in functia de consilier juridic pe baza de contract la o institutie publica este obligatorie inscrierea in Colegiul ... (vezi toată discuția)
Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in ccj? Cristina152 Cristina152 Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ? Unii sustin cum ca nu ai aceasta calitate din moment ce nu esti inscris, altii contrariul, si ... (vezi toată discuția)