avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Daca la acest moment am poprire pe salariu, se va face retinerea in continuare ,din indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 6 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20 (1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

Art.729 C.proc.civ.
..
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Daca se va face poprire pe indemnizatie, faceti contestatie si invocati aceste prevederi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe indemnizație? Daniel Gabriel Daniel Gabriel Sunt in concediu de creștere copil pănă la vârsta de 2 ani.Urmeaza sa fiu executat silit,din cate cunosc înțeleg că acest venit nu poate fi pus sub ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie poprire mariaadriana86 mariaadriana86 se poate sa nu primesc indemnizatia copilului daca am o amenda la onjn?am inteles ca pana nu platesc amenda nu imi primesc dosarul si daca o sa l primeasca o ... (vezi toată discuția)