avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obtinere CI copil!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obtinere CI copil!

Buna ziua
Am nevoie de ajutorul dvs. cat mai repede posibil daca se poate.
Sunt divortata,de 5 ani iar in hotarare scrie ca ,copilul minor are domicililu la mama ( adica la mine),ideea este ca eu locuiesc impreuna cu copilul in alt oras cu viza flotant ( domiciliul fiind in alt oras)copilul va implini in luna decembrie 14 ani.
Intrebarea mea este urmatoarea;as fi vrut de comun acord cu tatal copilului pentru obtinerea CI.domiciliul sa se faca la tata ( deoarece acolo unde eu am domiciliul nu mai locuieste nimeni) si am inteles ca;daca dorim ca Ci sa se faca la tata trebuie sa deschidem iar actiune in instanta,sau putem merge la notariat ( fiecare separat sa ne dam acordul?
Alta intrebare ar fi;in cazul in care nu se poate stabili domiciliul la tata,decat prin deschiderea altei actiuni in instanta,se poate ca buletinul copilului sa sa faca pe adresa unde am eu domiciliul dar sa il putem face in orasul de resedinta,sau trebuie sa ne deplasam in jud Calarasi acolo unde eu am domiciliul,
Daca in cazul in care sunt obligata sa obtin domiciliul copilului acolo unde eu il am sau la tata ,si apoi sa-i fac viza flotant in orasul de resedinta unde practic el invata si eu am un serviciu ,,alocatia copilului trebuie sa o primim in orasul de domiciliu ( avand in vedere ca copilul are grad de handicap ( accentuat,forma oculara) noi primim un supliment de la stat,toate actele cu incadrarea in grad ,alocatia de stat le primim aici unde stam ,dar el implinind varsta de 14 ani s iurmeaza sa faca CI, atunci vor sta lucrurile?
Am tot intrebat la protectia copilului. ,etc.si nimeni nu a stiut sa-mi explice exact.
dar d-na care a venit sa ne faca ancheta sociala ne-a spus ca,daca copilul are domiciliul in alta parte alocatia si toate drepturile trebuie facute in orasul de domiciliu chiar daca el va avea viza de flotant.
Astept un raspuns concret ,pentru care va Multumesc.
Cu respect!

Alte discuții în legătură

Obtinere c.i minor GaneaAna GaneaAna Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs. cat mai repede posibil daca se poate. Sunt divortata,de 5 ani iar in hotarare scrie ca ,copilul minor are domicililu la ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? adică eu m-am ... Ciocea Ciocea Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? Adică eu mam mutat într-un alt oraș și la scoala nu ma primește pentru ca nu am adresa din buletin aici ... (vezi toată discuția)
Flotant suciu_diana suciu_diana Buna seara, daca in apartamentul proprietate personala las sa stea o[b] ruda de gradul 1[/b] - sora mea si familia acesteia ( sot+copil), ei avand in ... (vezi toată discuția)