avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare la repartitoare si ajutoarele de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare la repartitoare si ajutoarele de incalzire

Buna ziua
Va rog exista undeva o dispozitie legala referitoare la ajutoarele de incalzire si obligativitatea reapartitoarelor ?
Mai precis ,bloc contorizat, a expirat contractul cu firma" X "de citire si repartizare costuri si acum locatarii sunt foarte indecisi daca sa reinnoiasca contractul sau sa revina la consumul ca inainte robinetii dati la maximum 24/7 (ceea ce ar mari consumul) si impartirea facturii pe cota parte indiviza. Si cineva spunea ca in acest caz ajutoarele pentru incalzire nu se mai acorda avand in vedere ca legea obliga instalarea si folosirea repartitoarelor. Avem in bloc multe persoane care beneficiaza de ajutoarele respective Exista undeva o dispozitie legala ? exista posibilitatea ca aceste ajutoare sa nu li se mai acorde ? pentru ca au renuntat la repartitoare - in sensul ca robinetii tinuti deschisi ca acum ...ani de zile cand exista un singur tip de calorifere si ala fara robinet de inchidere,agentul termic circula non stop si prin absolut toate tevile existente, fara inchidere deschidere in apartamente Asa am inteles ca ajutoarele pentru caldura nu vor mai fi date celor care cu buna stiinta aleg un consum mai mare in (ciuda legii care prevede obligativitatea sistemului contorizat) S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie ? Exista vreo lege sau dispozitie legala ?
Cel mai recent răspuns: ilinkagb , utilizator 20:32, 9 Septembrie 2017
Nu stiu cu ajutoarele de caldura,dar daca nu se dau in cazul asta,va pot da in judecata...pentru ca este obligatorie contorizarea...
„în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie”.
Legea 121/2014 privind eficenta energetica..
Acordarea ajutoarelor de incalzirre nu este conditionata de existenta repartitoarelor de cost
Multumesc pt raspuns. Auzisem ca ar fi asa ,dar undeva in tara, parca sa zic Galati Probabil ca este o masura strict locala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
ilinkagb, utilizator
Da .Ca de aici vine si intrebarea despre ajutoarele de incalzire Pentru ca ei cunosc legea cu obligativitatea montarii contoarelor - in cazul nostru reinnoirea contractului-dar spun "-- ..si daca nu am repartitoare CE IMI FAC ? ( mie Asociatie) ca nu imi fac nimic"" nu exista masuri punitive Asa ca ei doresc sa mearga pe vechiul sistem care ii avantajeaza Si au montat calorifere pe balcoane de ex si cand acel calorifer functioneaza in sistem contorizat arde la buzunar Dar daca se imparte factura pe cota parte indiviza acestor ''buni consumatori'' le revine mai putin Au facut multe modificari interioare pereti sparti au .facut din doua camere una mai mare,; ,garsoniera transformata in apartament de doua camere evident cu calorifere pe balcon si/sau pe holuri unde nu erau din constructie Acuma umbla cu un tabel din usa in usa si incearca sa convinga pe toata lumea ca e mai bine fara repartitoare si daca le spui ca legea te obliga ,te intreaba cum am spus mai sus : ce mi face mie legea daca nu imi mai pun repartitoare?
Avem in bloc acesti baieti 'isteti' dar avem si persoane care primesc ajutoare pentru incalzire si care ar putea sa nu le mai primeasca daca exista o dispozitie legala in acest sens, si nu ar sti de unde li se trage
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
ilinkagb, utilizator
Daca au calorifer in balcon introduce-ti in calcul si suprafata balconului si cei in cauza vor plati mai mult (vezi Ord. 233/2004 al ANRSC).

Alte discuții în legătură

Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică și alte acte normative GHIGU GHIGU Este obligatorie sau nu montarea pana la 31.12.2016 a repartitoarelor de caldura in imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare ... (vezi toată discuția)
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)