avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 ani in cadrul unei firme(magazin in incinta unui mall) si mi-aș dori să rămân însărcinată însă se aude ca e posibil sa se închidă mall-ul. Dacă acest lucru se intampla si eu anunt între timp ca sunt însărcinată, cum se procedeaza?
Mai beneficiez de indemnizatie? O sa fiu bagata in somaj?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 10 Septembrie 2017
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ.

2. OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit
potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

3. Daca va concediaza, atunci puteti beneficia de somaj daca indepliniti conditiile mentionate in lege.

Detalii despre conditiile pentru somaj gasiti aici :
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitatea Jgghg Jgghg Buna ziua am lucrat 6 luni din 04.10.2017 pana in 01 .05.2018 dar mi-am bagat lichidare la zi daca in decursul acesta as ramane însărcinată as putea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil IoStudent IoStudent Buna ziua, M-am angajat de curand si am contract pe termen determinat (6 luni, urmand ca dupa cele 6 luni sa mi se prelungeasca contractul pe urmatoarele 6 ... (vezi toată discuția)
Indemnizația ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Eu as dori sa intru in concediu paternal,îndeplinesc toate conditiile,dar seful meu zice ca trebuie sa îmi semnez demisia credeti ca ma afecteaza daca fac ... (vezi toată discuția)