avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua!As dori sa stiu si eu la ce virsta m-as putea pensiona anticipat daca am 21 de ani de grupa speciala lucrati(23 de ani cu stagiul militar) si inca 8 ani in conditii normale.Mai am de asemenea inca 3 ani lucrati legal in SUA ,si as dori sa stiu daca pot sa-i echivalez in Romania sau in alt stat din UE(spre exemplu Olanda sau Danemarca unde sunt inscris la sistemele de pensii de acolo),desi stiu ca Romana nu are tratat de echivalare cu SUA.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:39, 10 Septembrie 2017
Care este data nasterii ?

Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege (un stagiu de 43 de ani), pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
21 ani in conditii speciale nu vor conduce niciodata la pensie anticipata sau anticipata partiala.
21 ani in conditii speciale de munca vor aduce o reducere cu 10 ani si 6 luni a varstei standard de pensionare si vor conduce intotdeauna la pensie de limita de varsta.
Data nasterii este 23-09-1967.
Limita varsta la 54 ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)