avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Utilizare teren în litigiu pentru servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Utilizare teren în litigiu pentru servitute

Buna ziua !
Detinem un teren in Pipera si un vecin din spate a deschis actiune judecatoreasca pentru a-si largi drumul cu 3.5 m, luand astfel o portiune de 3.5m x 4 m din spatele terenului nostru.
As dori sa demarez formalitatile pentru a construi o casa pe terenul nostru - partea neafectata de cererea vecinului.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a primi aprobarile necesare (Certificat de Urbanism, Autorizatie de Constructie) pentru o constructie pe portiunea de teren care nu este in litigiu, astfel incat in cazul unei hotarari judecatoresti nefavorabile noua, aceasta sa poata fi pusa in executare.
Consider ca fiind proprietar, am dreptul de a folosi terenul nostru cum dorim si sa nu-l tinem nefolosit pana la o hotarare definitiva care poate dura si ani intregi.
Multumesc pentru orice raspuns pertinent.

Alte discuții în legătură

Conventie notariala Galmeanu Galmeanu Buna ziua, Eu si vecinul meu am lasat fiecare cate 3.5m de teren pentru drum dintr-un lot mai mare. Am facut si eu si el cadastre separate pe parcela de ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Care ar fi formalitățile pentru ieșirea din indiviziune Rezolvarea Rezolvarea Buna ziua, Aș dori să vă cer sfatul referitor la situația unui condominiu. În acest condominiu sunt mai multi proprietari, iar curtea, ... (vezi toată discuția)