emil6702 a scris:
... trebuia sa spun coerezi ...
Nu, nu trebuia. Căci nici eu nu mă duc la medic după ce am învățat mai întăi denumirea în latină a durerii mele. I-o povestesc pe românește. Este însă necesar să-i ofer cât mai multe
amănunte. Și să-i zic picorului, picior, nu membrul B, ca să nu creez confuzii. Altminteri, risc să mă aleg cu vreo frecție la mâna care nu mă durea :)
Ce avem aici (dacă am înțeles exact)?
Doi părinți A și B care au avut doi copii: C și D
La rândul lor, C și D au avut fiecare câte un copil. (moment în care A și B au devenit? Bunici!)
Mai știm că E este fiul lui C și F este fiul lui D. (pe F l-ați rebotezat G pănă la sfârșit, dar îmi pare că vorbim depre unul și același fiu al lui D).
Altfel spus, E și F sunt
nepoți de fiu ai lui A și B. (bunicii lor)
Și ați mai spus că la moartea lui A au renunțat la succesiune B (soț supravituitor) și C (unul dintre copiii lui A).
Prin urmare, întreaga succesiune a lui A i-a revenit doar lui D (singurul acceptant).
Moștenirea lui B se cuvine în mod egal copiilor săi C și D. (de această dată, nu mai avem vreun renunțător).
Iar E își moștenește părintele (pe C) și F își moșteneste părintele (pe D). Fiecare alături de soțul supravietuitor al părintelui său (dacă C și/sau D or fi avut, căci nu se povestește).
Prin urmare, E va găsi în moștenirea părintelui său C și ceea ce acesta a primit de la părinții săi (dar observăm că C a primit numai de la B, fiindcă a renunțat la moștenirea lui A).
Iar F va găsi în moștenirea părintelui său D și ceea ce acesta a moștenit de la părinții săi (și observăm că D a primit întreaga moștenire a lui A și jumătate din moștenirea lui B).