avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat

Buna seara!Am si eu o intrebare la dumneavoastra!Cati bani de concediu mi se cuvin daca eu am lucrat la o firma timp de un an si sapte luni,iar in acest interval nu am avut nici o zi de concediu,respectiv nu am primit nici bani.Tin sa mentionez faptul ca pe cartea de munca aveam minimul pe economie (5zile pe saptamana ,8 ore pe zi),dar in realitate eram platita cu 9 lei pe ora (15 ore jumate pe zi ,o zi da una nu,inclusiv sambata si duminica).Nu am avut alte sporuri sau tichete de masa.Va multumesc si sper sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Musteata Alina , utilizator 15:20, 14 Septembrie 2017
Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?
21 de zile pe an
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
Musteata Alina, utilizator
Musteata Alina a scris:

Buna seara!Am si eu o intrebare la dumneavoastra!Cati bani de concediu mi se cuvin daca eu am lucrat la o firma timp de un an si sapte luni,iar in acest interval nu am avut nici o zi de concediu,respectiv nu am primit nici bani....

21 : 12 x 19 = 33.25 ....... adica aveti dreptul la 33 de zile de CO care vi se compenseaza in bani la incetarea c.i.m., in cazul in care nu le-ati efectuat.
Asta am inteles.Ce nu stiu e la cat se calculeaza: la minimul pe economie cat e in cartea de munca sau la ora,cum eram platita in realitate.Multumesc!
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

Alte discuții în legătură

Munca in regim 12/24 loredana080380 loredana080380 As avea o intrebare cu referire la munca in regim 12/24. Am preluat o firma la care am facut angajari in program 12/24, 21 zile de concediu de odihna. 1. ... (vezi toată discuția)
Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)
Demisie ,concediu de odihna bazna bazna Buna ziua.Am lucrat intr-un magazin alimentar. Din diferite motive la data de 24 06 2016 mi-am dat demisia si am stat in preaviz pana in data de 1 07 ... (vezi toată discuția)