avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in regim 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in regim 12/24

As avea o intrebare cu referire la munca in regim 12/24.
Am preluat o firma la care am facut angajari in program 12/24, 21 zile de concediu de odihna.
1. Zilele de concediu de odihna pentru angajatii care muncesc in acest sistem se pot lua si sambata si duminica daca conform programarii turele lor cad in zilele acestea?
2. Ziua de concediu de odihna este de 8 ore chiar daca lucreaza in sistem 12/24 nu? (Firma de la care am preluat angajatii facea urmatorul artificiu: 21 zile co total/12 ore*8 ore=14 zile co cuvenit pe an pentru 12/24. Dupa mine e ilegal asa ceva.)
3. Daca se lucreaza cu recuperare de ore suplimentare de la o luna la alta, fara a se plati spor de ore suplimentare, (deoarece intr-o luna are depasire de norma si intr-alta nu-si acopera norma si atunci se compenseaza intre ele) este de ajuns ca in cazul unui control sa prezentam situatiile tinute de noi cu zilele respective sau trebuie facute lunar cereri de efectuare ore suplimentare si ulterior cerere pentru recuperare a orelor suplimentare efectuate anterior?
4. Ce sporuri ii platesc eu? 25% noapte, acord spor de week-end?
5. Tichetele de masa se acorda la numar de zile lucratoare, in cazul 12/24 acord efectiv cate zile a lucrat angajatul sau zile lucratoare din luna- eventauale zile de co, c. med., etc?
6. Concediu medical acordat pentru sambata si duminica se plateste sau se platesc doar zilele lucratoare?

Multumesc pentru intelegere, e o situatie delicata munca 12/24 si nu as vrea sa gresesc.

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna Tania  D Tania D daca am in angajat care lucreaza 11 ore /zi timp de 5 zile urmate de 5 zile libere. Contract cu norma intreaga cu 21 zile de concediu. Logica mea, avand in ... (vezi toată discuția)
Probleme urgente cu concediul BadoiAndreea BadoiAndreea Buna ziua, am sa va detaliez problema mea in speranta ca cineva ma va putea ajuta. Lucrez de la ora 09 la ora 21, o zi da - una nu. Colega mea are acelasi ... (vezi toată discuția)
Concediu 12/24 silvia99 silvia99 in cazul unui angajat ce lucreaza 12/24, daca acesta isi ia 1 zi de sambata libera (respectiv de joi pana luni nu lucreaza), cum anume se va socoti ... (vezi toată discuția)