avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce calitate am in procesul penal .... parte civila , ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce calitate am in procesul penal .... parte civila , mandatar conventional sau martor

Buna ziua ! Recent am fost citat ca martor intr-un dosar penal L.78/2000 art.13/2 ( privind vinzarea unui imobil unde sunt coproprietar in cota de ½ parte ) .
Initia in timpul cercetarilor efectuate de catre Parchet si D.N.A. ( cercetari efectuate la inceput „ IN REM „ ) am fost citat si audiat ca parte vatamata iar in declaratiile date am specificat ca ma contitui parte civila .
Inainte de audiere ca martor , in fata instantei de judecata am aratat ca ma constitui parte civila asa cum am declarat si in timpul cercetarilor . Tot cu aceasta ocazie am prezentat si procura autentificata a coproprietarilor executati silit ( care au calitatea de parte civila in acest dosar ) si declaratia mea de martor depusa prin registratura . Dupa ce instanta respinge cererea mea ca parte civila pe motiv ca este tardiva , depun juramantul ca martor , iar reprezentantul D.N.A-ului si reprezentatii apararii arata ca este un caz unicat si nu pot sa am calitatea de reprezentant conventional si martor in acelasi timp , mai mult ca procura mea autentificat , ca pot sa angajez avocat , sa depun inscrisuri etc. ..... nu este valabila . Pentru acest motiv instanta amana dezbaterea . Intrebarea: - pot sa declar apel inpotriva incheierii de sedinta privind calitatea mea de parte civila , unde si in cat timp ? - este valabila declaratia mea de martor depusa prin regisratura ? - pot sa declar la termenul urmator ca mentin declaratiile date in faza de cercetare si cele declarate in declaratia depusa prin registratura si nu am nimic de declarat in plus ? - dupa parerea dumneavoastra ce calitate am in acest proces .... parte civila , mandatar coventional sau martor ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra .

Alte discuții în legătură

Ce calitate am in fata instantei de judecata ? SPavel SPavel Buna ziua ! Recent am fost citat ca martor intr-un dosar penal L.78/2000 art.13/2 ( privind vinzarea unui imobil unde sunt coproprietar in cota de ½ parte ) . ... (vezi toată discuția)
Martor in proces penal SPavel SPavel Buna ziua ! In urma cu aprximativ 5 ani am depus o plangere la Parchet si am solicitat efectuarea de verificari si cercetari intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Citatie politie plangere penala - procedura garson garson Buna ziua, Doresc sa stiu cum sa procedez cand sunt chemat la politie ca am depusa o plangere penala. Am avut o altercatie verbala cu cineva intro seara in ... (vezi toată discuția)