Buna ziua !
In urma cu aprximativ 5 ani am depus o plangere la Parchet si am solicitat efectuarea de verificari si cercetari intr-un dosar executional privind vazarea prin licitatie a unui imobil unde sunt coproprietar in cota de ½ parte si intr-un dosar de partaj judiciar . Initial cercetarile au inceput in rem . Cauza a fost trimis spre solutionare Parchrtului Militar pentru ca persoanele din dosarul executional sunt militari . Dupa cateva luni au depus plangere si fosti coproprietari care au fost executati in dosarul executional , acum parti civile . Participanti la licitaie pe motiv ca au trucat licitatia , sunt trimis in judecata . ( Legea 78/2000 art.13/2 ) Urmeaza sa fiu citat ca martor in aceasta cauza . In dosarul de partaj judiciar nu sa facut nici o verificare , nu am fost intrebat de nimeni , nu am primit nici o comunicare . Intrbarea mea este : 1.Pot sa ma folosesc in timpul audierii in fata instantei de o schita , ciorna cu datele exacte , unele aspecte privind vanzarea imobilului , inregistrari audio - video , sa depun acte care dovedesc diferite situati ?( ne depuse in timpul cercetarilor ) 2.Pot sa ma constitui parte civila in acest dosar , pentru ca am suferit o serie de pagube in urma vanzari imobilului ? 3.Cui sa ma adresez privind dosarul cu partajului judiciar ? Mentionez ca am fost audiat la inceputul cercetarilor impreuna cu executorul judecatoresc , care dupa audiere ma amenintat ca o sa-mi faca zile negre pentru ca am depus aceasta plangere . Sotia executorului este grefiera , colega de birou cu grefiera din completul de judecata care judeca partajul ( pe moment suspendat pana la solutionarea cauzei penale amintita mai sus ) . In toate cauzele ce am pe rolul instantelor de judecata ma lovesc de diferite piedici , se poate observa clar ca cineva intervine in solutionarea acestui dosar . Am cerut ajutorul unor avocati care dupa studiul dosarului refuza sa ma reprezinte in instant pe motiv ca efectiv le este frica de urmarile in urma reprezentarii mele in instanta. Am solicitat consultanta juridica din partea avocatiilor - juristilor contracost , pe chitanta – facture scrie clar numarul dosarului in care am cerut consultant , instant nu recunoaste aceste cheltuieli de judecata .
Va multumesc anticipat penru raspunsurile dumneavoastra .
Daca exista posibilitatea de a discuta si in privat aceasta problema astept sa ma contactati .
In primul rand ar fi fost util sa clarificam daca mai aveti calitate de persoana vatamata (avand in vedere ca dvs ati depus plangera la parchet) sau daca ati renuntat la acesta calitate.
Cat priveste intrebarile pe care le-ati adresat, raspunsurile ar putea fi:
1) Da puteti sa va folositi de insemnari privind anumite date elemente pe care nu le puteti tine minte (sau daca inca sunteti persoana vatamata, puteti chiar sa depuneti note, depinde)
2) Se pune intrebarea in ce faza este procesul penal acum, pentru ca constituirea ca parte civila este supusa unor termene imperative, respectiv in faza de judecata se poate face doar pana la inceperea cercetarii judecatoresti.
3) Dosarul privind partajul judiciar tine de instanta civila. Nu? (daca nu cumva este perimat, dupa atatia ani)
Restul intrebarilor cu incompatiilitatile privind persoanele implicate si etc, ne depasesc pe noi, forumistii. Si oricum exista posibilitatea stramutarii dosarului, daca existau motive intemeiate.
Cat priveste avocatii ...exista si posibilitatea sa desemnati un avocat din alta circumscriptie.
Buna ziua !
Revin cu cateva probleme .
Nu am renuntat la calitatea mea de parte vatamata . Chiar contra am specificat si in denunturi ( Parchet , D.N.A. ) ca ma constitui parte civila . La primele audieri la Parchet respectiv D.N.A. am fost citat ca parte vatamata pentru ca initial , la prima licitatie , a fost scos la vanzare apartamentul meu , iar dupa vinzarea imobilului am suferit o serie de pagube cum ar fi , anexe vandute care nu apartinea adjudecatarului , pierderea corespondentei care au fost puse in cutia de la intrarea comuna , la care adjudecatarul , cumparatorii - coproprietari mai tarziu au interzis accesul meu . In rchizitoriu apar ca martor . Urmeaza sa fiu audiat pentru prima data in fata instantei de judacata , in viitor apropiat .
Pot sa ma constitui in aceasta faza parte civila ?
Initial vorbeati despre plangere, iar acum spuneti despre denunt. Trebuiesc delimitate. Pe de alta parte ati scris ca v-ati constituit parte civila in timpul fazei de urmarire penala. Daca s-a intamplat acest lucru inseamna ca acum aveti deja aceasta calitate. Daca insa nu v-ati constituit parte civila pana acum, atunci o puteti face in faza de judecata doar pana la inceperea cercetarii judecatoresti. Eu in locul dvs as depune urgent in scris la dosar o cerere in sensul celor discutate.
Daca cazul este in provincie este greu sa gasiti avocati de acolo.
Nu este in regula sa nu se ia in seama cheltuielile cu avocatii daca rezulta clar pentru ce ati platit.
Daca exista coruptie puteti sesiza DNA.
Daca va constituiti parte civila trebuie sa o faceti pana la citirea actului de sesizare.
Veti fi audiat ca parte civila.