avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu actul de adjudecare si cu imobilul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu actul de adjudecare si cu imobilul scos la licitatie ?

Va rog s-mi raspundeti !
In urma cercetarilor penal se constata ca , excutorul si participantii la licitatie au trucat licitatia , au deturnat , art.246 . noul cod. penal . Ce se intampla cu actul de adjudecare , cu actele incheiate in urma acestuia si cu imobilul scos la licitatie ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 14:15, 6 Septembrie 2014
Daca persoanele vinovate sunt trimise in judecata prin rechizitoriu si daca instanta ii va condamna prin hotarare definitiva, atunci actele despre care vorbiti vor fi anulate, imobilul reintrand in posesia vechiului proprietar.
Daca....Ar fi indicata si o contestatie impotriva actului de adjudecare care se depune la Judecatorie.
Buna ziua !
In primul rand va multumesc pentru raspunsurilor dumneavoastra .
In cadrul unui preoces de partaj jidiciar unde am calitatea de parat , am solicitat si timbrat anularea actului de adjudecare . A doua persoana ( care a participat la licitatia respectiva conform procesului verbal de licitatie ) in cadrul procesului respectiv , in calitate de martor , a recunoscut ca el nu a participat , nu a platit cautiunea si nu a semnat nici un act , defapt licitatia a fost trucata de catre creditor ca sa obtina imobilul la un pret avantajos . Instanta nici nu vrea sa auda se asemenea lucruri si dupa prima intrebare intreupe audierea martorului , fara sa ia in considerare ca sunt incalcate prevederile art.509 cod procedura civila si art.244 ,246 cod penal .
Dvs plangere penala trebuie sa faceti si sa suspendati dosarul civil pana la solutionarea cercetarilor in cauza penala (cu conditia sa se inceapa urmarirea penala).
Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti cat este perioada de prescriptie pentru faptele de mai sus ? Fapta a fost comisa ( art.246 in luna Septembrie 2010 si art.244 in luna Mai 2012 ) . Despre faptele respective am aflat in cadrul procesului in 2014 .
Va mutumesc .

Alte discuții în legătură

Prescriptia pentru infractiunea abuz in serviciu , inselaciune SPavel SPavel Buna ziua ! Un functionar din Ministerul Justitiei in Septembrie 2010 , falsificand actele procedurale intr-o cauza ( dosar executional ) favorizeaza difirite ... (vezi toată discuția)
Actele incheiate dupa prescrierea faptei penale SPavel SPavel Buna ziua! Am depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel ...... pentru incalcarea art.297 C.p. . Am primit confirmarea ca , prin ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobiliara prin executor judecatoresc SPavel SPavel Buna ziua ! Vreau sa particip la o licitatie imobiliara . Pot sa ma inscriu la licitatie fara sa platesc cutiunea- garantia stabilita ? Ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)