avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actele incheiate dupa prescrierea faptei penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actele incheiate dupa prescrierea faptei penale

Buna ziua!
Am depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel ...... pentru incalcarea art.297 C.p. . Am primit confirmarea ca , prin ordonanta din ....... conform art.305 alin. 1 si 2 C.p.p., s-a dispus inceperea urmaririi penale '' in rem ’’ pentru savarsirea infractiunii prev. de art.297 alin 1. C.p. Fapta , dupa aproximativ un an se perscrie ( dupa data comunicarii inceperii urmaririi penale ). Motivez faptul ca in cauza se defasoara activitati specifice de cercetare conform atr.306 C.p.p. Intrebarea mea este ; Actele ( proces verbal de lcitatie , de adjudecare ) incheiate cu ocazia savarsirii infactiunii raman valabile ? Ce se intampla cu aceste acte ?
Va mutumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
SPavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 13:22, 17 Septembrie 2014
V-au comunicat ordonanta de clasare?Cand a fost savarsita fapta?Termenul de prescriptie ar fi de 8 ani desi banuiesc ca a fost si intrerupt.
La solicitarea mea cu privire la faza cercetarilor-verificarilor , am primit o adresa din care rezulta ca a inceput cercetarile conform ordonantei din data de ........ 2014. Fapta a fost savarsita in Septembrie 2010 . Cosider ca se va aplica prevederile C.p.p. mai favorabila inculpatului .
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
SPavel, utilizator
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, din descriere nu pare sa fi intervenit prescriptia raspunderii penale.
Buna ziua !
Asa cum am descris anterior.Doarul este in curs de cercetare . Am cerut de la parchet stadiul cercetarilor in dosarul respectiv pentru suspendarea unui dosar civil . Este posibil ca cercetarile sa mai dureze un an sau mai mult . Daca ajunge in instanta este logic ca se va aplica prevederile vechiului C.p. art.246 ( 6luni – 3ani ) mai favorabil inculpatului . In aceasta situatie perioada de prescriptie nu este 5ani?
Va multumesc !
Am inteles acum, intr-adevar asa se va retine.

Alte discuții în legătură

Conditii pentru inceperea urmaririi penale in rem gaby83 gaby83 Cine emite ordonanta de urmarire penala in rem si care sint conditiile? Trebuie comunicata si invinuitului? (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata Marius Nou Marius Nou In urma unei plangeri facute de mine la Politie, cum ca anumite presoane mi-au furat identitatea si au folosit-o in diverse scopuri, Parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)