Buna ziua!
Am depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Curtea de Apel ...... pentru incalcarea art.297 C.p. . Am primit confirmarea ca , prin ordonanta din ....... conform art.305 alin. 1 si 2 C.p.p., s-a dispus inceperea urmaririi penale '' in rem ’’ pentru savarsirea infractiunii prev. de art.297 alin 1. C.p. Fapta , dupa aproximativ un an se perscrie ( dupa data comunicarii inceperii urmaririi penale ). Motivez faptul ca in cauza se defasoara activitati specifice de cercetare conform atr.306 C.p.p. Intrebarea mea este ; Actele ( proces verbal de lcitatie , de adjudecare ) incheiate cu ocazia savarsirii infactiunii raman valabile ? Ce se intampla cu aceste acte ?
Va mutumesc anticipat !
La solicitarea mea cu privire la faza cercetarilor-verificarilor , am primit o adresa din care rezulta ca a inceput cercetarile conform ordonantei din data de ........ 2014. Fapta a fost savarsita in Septembrie 2010 . Cosider ca se va aplica prevederile C.p.p. mai favorabila inculpatului .
Buna ziua !
Asa cum am descris anterior.Doarul este in curs de cercetare . Am cerut de la parchet stadiul cercetarilor in dosarul respectiv pentru suspendarea unui dosar civil . Este posibil ca cercetarile sa mai dureze un an sau mai mult . Daca ajunge in instanta este logic ca se va aplica prevederile vechiului C.p. art.246 ( 6luni – 3ani ) mai favorabil inculpatului . In aceasta situatie perioada de prescriptie nu este 5ani?
Va multumesc !