avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Licitatie imobiliara prin executor judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Licitatie imobiliara prin executor judecatoresc

Buna ziua !
Vreau sa particip la o licitatie imobiliara . Pot sa ma inscriu la licitatie fara sa platesc cutiunea- garantia stabilita ?
Ce se intampla daca la licitatie participa o singura persoana iar executorul judecatoresc in procesul verbal de licitatie inscenaza existenta a doua persoane folosindu-se de actele de identitate a unei persoana , care nici nu are cunostinta ca este implicat in cazul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 17:39, 13 Martie 2014
Conditia participarii la licitatia publica o constituie achitarea cautiunii
In cazul in care se dovedeste ca executorul a incheiat acte fictive cu scopul de a avantaja interesele unui tert,functie de circumstante ,partea interesata poate promova plangere la autoritati=politie,parchet
Daca sunteti creditor sau coproprietar nu trebuie sa achitati cautiunea. Daca nu, sunteti obligat sa o platiti in caz contrar neputand participa la licitatie (nu indepliniti conditia esentiala). Daca a doua persoana nu se prezinta la licitatie desi a achitat/nu a achitat cautiunea nu poate fi luata in considerare la licitatie. Daca totusi executaorul o ia in considerere (fictiv) si o considerara ca fiind participant, este un concurs de infractiuni : abuz in serviciu, fals in inscrisuri; Daca se scade pretul la licitati si se demonstraza ca participantii au fost intelesi art 246 cod penal - deturnarea licitatiilor publice.
Va mutumesc foarte frumos pentru raspunsurile duneavoasra !
In aceasta situatie procesul verbal de adjudecare este valabila ? Actele urmatoare , cum ar fi procura , contractele de vanzare - cumpareare etc. sunt valabile ? Cum se poate ataca in instanta , a solicita anularea licitatiei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu actul de adjudecare si cu imobilul scos la licitatie ? SPavel SPavel Va rog s-mi raspundeti ! In urma cercetarilor penal se constata ca , excutorul si participantii la licitatie au trucat licitatia , au deturnat , art.246 . ... (vezi toată discuția)
Taxe licitatie executare silita Vali13 Vali13 Voi participa la o licitaţie pentru un teren, organizată de un executor judecatoresc, pe baza unui dosar execuţional judecătoresc şi am două ... (vezi toată discuția)
Executare silita-licitatie publica-adjudecare in contul creantei marival marival Buna ziua, Avem un dosar de executare in care creditorul este o companie straina (din Europa) si doreste sa participe la licitatia bunurilor (mobile) ale ... (vezi toată discuția)