avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxe licitatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Taxe licitatie executare silita

Voi participa la o licitaţie pentru un teren, organizată de un executor judecatoresc, pe baza unui dosar execuţional judecătoresc şi am două neclarităţi.
1) În afara ,,cauţiunii" de 10% din valoarea imobilului, este normal să plătesc şi alte taxe executorului, care ţin de organizarea licitaţiei, cum ar fi procesul-verbal sau Hotărârea de adjudecare?
2) Denumirea de ,,cauţiune" din Publicaţia de vânzare este, probabil, similară cu ,,garanţia de participare". Ea se supune aceloraşi reguli, de rambursare - în cazul necâştigării şi pierderea - în cazul neparticipării sau este o noţiune diferită?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:57, 10 August 2013
Procesul verbal de adjudecare nu se achita
Garantia de participare la licitatie se restituie in cazul in care nu adjudecati bunul dedus executari
Mulţumesc de răspuns şi încă o nelămurire: care sunt următorii paşi în cazul adjudecării terenului?
Dupa ce executorul judecatoresc ,la interval de 15 zile de la licitatie,incheie procesul verbal de adjudecare,urmeaza sa solicitati la OCPI inscrierea dreptului dvs de proprietate asupra terenului,cu achitarea obligatiilor aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea procesului verbal de adjudecare imobiliara SPavel SPavel Buna seara ! La o licitatie imobiliara organizat de B.E.J …… , un imobil este vandut sub 75% din valoarea de evaluare . La licitatie participa o singura ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)