avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitatea procesului verbal de adjudecare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitatea procesului verbal de adjudecare imobiliara

Buna seara !
La o licitatie imobiliara organizat de B.E.J …… , un imobil este vandut sub 75% din valoarea de evaluare . La licitatie participa o singura persoana . Sunt incalcate prevederile art.509 alin. 5 . Cpc . Executorul Judecatoresc in actele intocmite ( proces-verbal de licitatie ) mentioneaza ca la licitatie au participat doua personae , dar numai unu a platit cautiunea de 10% . Ulterior a doua persoana care nu a platit cautiunea ( la care apare copia actului de identitate in dosarul executional ) declara in fata instantei ( intr-un proces de partaj ) unde este audiat ca martor si pe baza unei declaratie autentificata ca nu a participat la licitatie organizat de B.E.J. ……in dosar numarul …. privind imobilul etc. In aceasta situatie putem discuta de nulitatea actului de adjudecare ? Daca da …..este nulitate absoluta sau relativa ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: SPavel , utilizator 10:33, 14 Iulie 2015
Nu cred ca nu puteti raspunde !
Din pacate cele descrise ...... sunt adevarate .
Dupa finalizarea procesului revin cu amanunte .
Este situatie complexa
Exista diferente majore intre ceea ce cunoasteti dvs si situatia din dosarul de executare silita unde executorul judecatoresc detine cererile de participare la licitatia imobilului a 2 ofertanti
La termenul de licitatie,s-a prezentat unul dintre ofertanti,a oferit pretul cel mai mare la a treia strigare si a adjudecat bunul dedus executarii silite
Urmeaza ca in cadrul procesului ,dvs sa prezentati probe temeinice iar instanta de judecata sa pronunte hotarare
Din fericire cunosc continutul dosarului executional . Este o singura oferta si un singur paticipant .Dupa doua termene de licitatie imobilul este adjudecat sub 75% din valoarea de evaluare . Daca nu sunt respectate actele procedurale .... procesul verbal de adjudecare nu se loveste de nulitate ? Intrebarea mea , este nulitate absoluta sau nulitate relativa ?
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe licitatie executare silita Vali13 Vali13 Voi participa la o licitaţie pentru un teren, organizată de un executor judecatoresc, pe baza unui dosar execuţional judecătoresc şi am două ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Adjudecare sau nu? Ofof Ofof Am participat de curand la o licitatie ce avea ca obiect un apartament si care era la al doilea termen respectiv pornea de la pretul de 75% din valoarea de ... (vezi toată discuția)