avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) C.Pr.Cv.

Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la evaluarea de 277.000RON la 207.750RON).
In publicatia de vanzare este citat art.245 alin.8 CPr.Cv, conform caruia:

"Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii."

Sa inteleg ca pentru a adjudeca licitatia acestui imobil, este necesar sa achit executorului doua cautiuni de 27.700 RON pe numele meu si al inca unei persoane si sa particip la licitatie impreuna cu a doua persoana cu doua oferte scrise de (277.000 x 0.3) + 1 RON, respectiv (277.000 x 0.3) + 2 RON. Si sa nu mai existe alte oferte, bineinteles.

Exista posibilitatea ca banca sa decline oferta sau alta modalitate de opunere? Recomandati atentie asupra altor detalii?

Mersi de ajutor
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
woe, utilizator
Cel mai recent răspuns: woe , utilizator 13:06, 8 Martie 2018
Legea spune ca dacă sunt doi licitatoți diferiți imobilul se poate vinde la cea mai mare valoare oferită, nu mai puțin de 30%,,nu sa plătiți dvs.2 cauțiuni.
VALENTINA MITEA a scris:

Legea spune ca dacă sunt doi licitatoți diferiți imobilul se poate vinde la cea mai mare valoare oferită, nu mai puțin de 30%,,nu sa plătiți dvs.2 cauțiuni.


plata a doua cauțiuni este o condiție necesară, nu este plăcerea mea. firesc că o garanție de participare la licitație va fi restituita, ulterior, interpusului meu care îmi va returna banii. e condiția pusă de lege pentru a putea participa la licitația de adjudecare împreună cu un al doilea licitator, fără intenție de adjudecare ci doar pentru a putea câștiga licitația, acesta va oferi un preț cu un leu mai mic decât mine, pentru a indeplini condiția legală.
Frauda la lege
foarte interesant. La ce lege?
As dori, totusi, un raspuns la intrebarea mea, daca stie cineva avizat sau a avut experienta respectiva.
reformulez
Particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc pentru un bun imobil proprietate a unei banci.
Imobilul este evaluat cu pretul x.
In publicatia de vanzare a BEJ este citat art.245 alin.8 CPr.Cv, conform caruia:
"Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin 2 licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii."
Particip eu si inca trei persoane la aceasta licitatie, achitand toti garantia de participare si facem oferte:
primul participant 30% din x plus 1 ron,
al doilea 30% din x plus 2 ron.
eu 30% din x plus 3 ron.

Exista vreun temei legal pentru care executorul judecatoresc sau creditorul sa se opuna (motivat) adjudecarii de catre mine a bunului pentru care am licitat pe considerentul pretului sau pe alt considerent?
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
woe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie bunuri executate silit gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am nevoie de un sfat din partea dvs. intentionez sa particip la o licitatie publica pentru vanzarea unui imobil executat silit. pretul de ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea creditorului de a impune un preț minim de adjudecare ContSters95306 ContSters95306 Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în ... (vezi toată discuția)