avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie bunuri executate silit
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie bunuri executate silit

buna ziua!
am nevoie de un sfat din partea dvs.
intentionez sa particip la o licitatie publica pentru vanzarea unui imobil executat silit. pretul de evaluare este de 30.000 eur pret ce nu contine TVA.

deja este a treia licitatie (de care stiu eu). pretul de pornire al licitatiei este diminuat cu 25% fata de pretul de evaluare si este 22.500 eur pret ce nu contine TVA.

dar apare urmatorul aliniat in publicatia de vanzare:

\" Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei si exista cel putin 2 licitatori, la acelasi termen, bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit, dar nu mai putin de 30% din pretul de pornire al primei licitatii.\"

bine pana aici. daca vreau sa achizitionez bunul respectiv la o valoare cat mai mica (>30%) cum pot ajunge la faza licitatiei la care pretul incepe de la 30%? spre exemplu vreau sa ofer 9500 eur.

depunand cautiunea de 10% nu ma oblig sa fac si o oferta cel putin egala cu pretul de pornire al licitatiei?

nu risc pierderea cautiunii depuse in cazul in care ma prezint la licitatie si nu fac nici o oferta mai mare sau egala cu pretul de pornire al licitatiei?

expunerea de fata este in cazul in care suntem 2 participanti la licitatie si niciunul nu vrem sa oferim pretul de pornire al licitatiei.

in ce contidii la pretul de vanzare se adauga TVA?

multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
gabriel_gavrila, utilizator
Depuneti cautiunea minima pentru ca asta nu inseamna ca ati facut oferta minima.
Nu pierdeti cautiunea pentru ca va duceti si oferiti 30% din pretul initial.

Daca va prezentati doar dvs oferiti tot 30% si va va fi refuzata oferta si primiti cautiunea inapoi.
deci sa inteleg ca dupa achitarea cautiunii pot sa ma prezint la licitatie si in prima faza (cea la care licitatia incepe de la 75%) sa fac o oferta la putin peste 30% din valoarea de pornire initiala?
in contextul in care se presupune ca vor fi cel putin 2 persoane prezente la licitatie si nici una dintre ele nu ofera pretul de pornire (acela cu 75%) se trece la licitatie cu strigare pornind de la 30% din pretul de evaluare?

in ce conditii voi fi obligat la plata TVA?
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
gabriel_gavrila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita zumy zumy Vreau sa ma prezint la o licitatie pentru cumpararea unui apartament executat silit. Trebuie sa depun o garantie de 10% din pretul de vanzare. As dori sa ... (vezi toată discuția)