Buna ziua !
Un functionar din Ministerul Justitiei in Septembrie 2010 , falsificand actele procedurale intr-o cauza ( dosar executional ) favorizeaza difirite persoane pentru obtinerea unui imobil la un preti avantajos sub 75% din valoarea de evaluare .Se prezinta un singur licitator . In procesul verbal de licitatie sunt trecute doua persoane . In prima parte a anului 2014 in carul unui proces civil a doua persoana audiat ca martor , declara ca nu a participat la licitatia respactiva . Instanta de judecata nu ia in considerare aceasta declaratie si nu coseneaza exact cele declarate in inchiere de sedinta . Mai tarziu aceasta persoana declara intr-o declaratie autentficata ca nu a participat la licitatia respectiva si nici nu a platit garantia de 10% din valoarea imobilului . Codul Penal vechi art.246 abuz in serviciu prevede pedeapsa de 6 luni – 3 ani Codul Penal nou art.297 abuz in serviciu prevede pedeapsa de 2ani – 7ani Codul Penal vechi art.215 inselaciune prevede pedeapsa de 6luni – 12ani Codul Penal nou art.244 inselaciune prevede pedeapsa de 6luni – 3ani Intrebarea mea este : Care cod penal se aplica in cazul unei plangeri penale ? Cat este prescriptia si de cand se calculeaza ?
Va multumesc anticipat !
Se aplica legea penala mai favorabila(inculpatului)
Nu s-au prescris. Puteti depune plabgere.
Din cate observ este si un fals intelectual
Dar de ce spuneti ca este si o inselaciune
Interpretarea art.509 alin.(5) teza finală C.proc.civ.
Premisă: pentru a adjudeca la un preţ foarte avantajos, sub valoarea de 75 % din preţul de evaluare a imobilului, este necesar să existe minim doi licitatori, potrivit dispoziţiilor art.509 alin. 5 teza finală C.proc.civ., interpretat per a contrario.
Mai exact, când există un singur licitator, preţul de adjudecare nu poate coborî sub 75% din preţul de evaluare a imobilului (care reprezintă „preţul de la care începe licitaţia”, potrivit art.509 alin.5 C.proc.civ.). Această normă prezintă o relevanţă deosebită, pentru cazurile în care, în practică, se încearcă crearea aparenţei existenţei a doi licitatori (situaţie care se poate circumscribe faptei de înşelăciune prevăzute şi pedepsite de art.215 C.pen., prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, practic o conivenţă frauduloasă în dauna debitorului).
Am facut plangerea penala in luna Martie 2014 la Parchetul de pe langa Judecatoria ........ . In luna Aprilie pe motiv ca nu am primit nici un raspuns am facut o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ,Directia Generala Anticoruptie , care a transmis Parchetului de pe langa Curtea de Apel ........ pentru a fi solutionate conform competentei . La sfarsitul luni Iunie 2014 am solicitat in scris acestei instituti stadiul verificarilor – cercetarilor pe motiv ca , am pe rolul Judecatoriei ........ un proces civil si rezultatul din acest dosar penal are o importanta deosebita in solutionarea dosarului civil . Pana-n prezent nu am primit nici un raspuns . Este posobila ca se incearca musamalizarea problemelor ? Se prelungeste cercetarea pana cand se prescrie fapta ? Cand se prescrie fapta ? Cum pot sa cer urgentarea solutionari dosarului ?
Mii de multumir anticipate !