Am un credit ,pe care nu l-am mai putut achita,binenteles girat cu un imobil.Acuma am fost somat la plata si urmeaza executarea silita a acestuia.Mentionez ca valoarea imobilului este cam de 3 ori mai mare decit a creditului.As fi interesat care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin executare silita .
Licitatia incepe de la valoarea dintr-o expertiza , care scade la 75% daca nu se adjudeca de la prima licitatie .Daca participa minim doi ofertanti, imobilul poate sa fie adjudecat de cel care ofera mai mult, sub valoarea stabilita de 75% .
La prima licitatie se scotela vanzare la cat a fost evaluat, daca nu se vinde , pretul scade la 75%, in final se vinde la cel mai mare pret oferit. Din pacate , nu exista un minim.
Incercati sa gasiti dvs cumparator
Pretul de adjudecare imobil prin executare silita este pretul cel mai mare acordat de participantii la licitatie,pret care poate fi distinct si apreciabil mai mic fata de evaluarea imobilului dedus executarii
Dar punctul 2 la art 510 din CPC ce inseamna ? "Art. 510
(1)Executorul va declara adjudecatar persoana care, la termenul de licitaţie, a oferit preţul de vânzare potrivit dispoziţiilor art. 509. La preţ egal va fi preferat cel care are un drept de preemţiune asupra bunului urmărit.
(2)În toate cazurile, creditorii urmăritori sau intervenienţi nu pot să adjudece bunurile oferite spre vânzare la un preţ mai mic de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat "