Buna seara! Ma confrunt cu o problema legata de recuperarea unei creante (o sulta), in momentul de fata fiind in desfasurare o actiune de executare. In cazul in care se ajunge la licitatie, eu in calitate de creditor am dreptul sa particip la aceasta? Am consultat un avocat si mi-a spus faptul ca acest lucru nu mai este posibil datorita unor schimbari legislative, iar executorul mi-a raspuns scurt ca nu se poate.
Art. acesta este inca in vigoare:Art. 510
Executorul va declara adjudecatar persoana care, la termenul de licitatie, a oferit pretul de vanzare potrivit dispozitiilor Art. 509. La pret egal va fi preferat cel care are un drept de preemtiune asupra bunului urmarit.
In toate cazurile, creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vanzare la un pret mai mic de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat.
Poate au incercat sa spuna ca daca valoarea este mai mare conform celor de mai sus aveti obigatia sa achitati diferenta.
Cereti executorului temeiul de drept pentru care nu puteti prelua in contul creantei imobilul.
Mi s-a pus in vedere, intr-adevar, faptul ca, in cazul in care valoarea va fi mai mare va trebui sa acopar diferenta, dar, dupa cum spuneti, va trebui sa solicit temeiul de drept pentru care nu as putea prelua imobilul in contul creantei. Va multumesc