avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatii...pana cand?
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatii...pana cand?

Buna ziua
Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la a sasea X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv prin licitatie, imobil a carui pret a fost redus cu 25% din cel de pornire.
Intrebarea mea este : cum pot eu sa intru in posesia pretentiilor pentru care m-am luptat ani la rand in instanta si pe care debitorul mi le datoreaza, atata timp cat nu se prezinta nimeni la licitatie si nici nu mai poate fi redus pretul imobilului, avand in vedere ca noul cod de procedura civila nu se aplica retroactiv, respectiv proceselor si executarilor silite incepute inaintea intrarii acestuia in vigoare? Pana cand continui cu aceste licitatii fara rost? Chiar nu exista nici o solutie? Cei care au mai trecut prin situatii similare, va rog, spuneti-mi din experienta dv! Va multumesc.:(
Daca se prezinta 2 la licitatie se poate adjudeca la un pret sub 75% din valoarea evaluata
Din pacate, nu prea aveti ce face, decat sa staruiti in executare si astfel, in repetarea licitatiilor. Nimeni nu e vinovat ca nu se prezinta licitatori. Nu v-ati gandit la posibilitatea sa luati dvs. bunul in contul creantei? (daca valoarea lui este mai mare decat creanta dvs., trebuie sa depuneti diferenta).
m-am gandit sa-l iau in contul creantei, insa valoarea lui este mult mai mare si nu am cum sa platesc diferenta. Credeti ca e indicat sa cer executorului o noua evaluare? Platesc o multime de bani si cu organizarea atator licitatii si fara nici un rezultat din pacate...
OFFF:((Multumesc pentru raspuns
Nu vad rostul unei noi evaluari, deja imobilul are un pret stabilit si REDUS cu 25%. Cererea unei noi evaluari este lipsita de temei si plus de asta, o evaluare presupune costuri suplimentare.
ma gandeam s-o iau de la inceput. Poate obtin un pret mai mic in urma unei noi evaluari, dupa care sa opereze aceasta reducere cu 25%. Si poate asa sunt mai multe sanse sa fie vandut imobilul. Pana la urma in art. 509 (5) Cod proc civila se spune ca "...Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit..."
Sa inteleg ca daca sunt cel putin doi participanti si ofera preturi mai mici de 75% din valoare, dar care sunt cat de cat reale, imobilul licitat se poate vinde? Dv ce parere aveti?
Un temei de evaluare nu-l poate constitui pretul neconform celui practicat pe piata imobiliara?
O problema ar mai fi si faptul ca debitorul nu a putut fi gasit atunci cand expertul a dorit sa faca evaluarea. Practic, evaluarea a fost facuta in baza informatiilor de la dosarul de executare. La fata locului nu s-a facut nici o expertiza.
Inca ceva..
Daca solicit executarea acestei hotarari la un alt executor, se aplica dispozitiile noului cod de procedura?:hm:
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita - pret oferit sub cel stabilit de executor lorantka lorantka Buna ziua, as dori sa achizitionez un teren scos la licitatie de catre un executor judecatoresc. Va avea loc a doua licitatie, unde deja pretul a fost ... (vezi toată discuția)