avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - pret oferit sub cel stabilit de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - pret oferit sub cel stabilit de executor

Buna ziua,

as dori sa achizitionez un teren scos la licitatie de catre un executor judecatoresc. Va avea loc a doua licitatie, unde deja pretul a fost scazut cu 25% fata de cel stabilit de evaluator. Intrebarea mea este daca pot sa ofer un pret sub pretul licitatiei (pretul redus cu 25 %) si daca am sanse sa cumpar in cazul in care nu sunt alti ofertanti? Consider ca valoarea stabilita de evaluator este cu mult peste valoarea de piata, ca urmare nu sunt dispus sa ofer nici pretul redus cu 25 % desi sunt interesat de aceasta achizitie.
Va multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: lorantka , utilizator 14:24, 27 Ianuarie 2014
Executarea silita se face in temeiul Codului civil/Procedura civila si nu in temeiul Codului de procedura fiscala! Ceea ce ati scris adineauri este valabila si in aceasta situatie?
Puteti adjudeca la un pret mai mic de 75 % daca se prezinta cel putin 2 licitatori si dvs oferiti cel mai mare pret, cu conditia sa fie mai mare decat 30% din pretul de evaluare.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
ContSters214341, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Azi am fost la biroul executorului unde secretara m-a informat ca dosarul de executare este din 2012 si ca licitarea se face in baza codului de procedura civila "veche". Este mare diferenta dintre cele doua proceduri (cel vechi si cel nou)?
Nu. Inseamna ca puteti adjudeca si sub 30%, teoretic, dar nu cred ca va vinde executorul pt ca ii e frica sa nu se desfiinteze vanzare pentru pret derizoriu.
Inteleg, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)
Refuz de adjudecare a unui imobil castigat la licitatie invocand motivul de pret derizoriu (neserios) adjudecatar adjudecatar Buna ziua , In urma cu cateva zile am participat la o licitatie (executare silita) pentru un apartament a carui pret a fost redus cu 25% conform art ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)