avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatii...pana cand?
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatii...pana cand?

Buna ziua
Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la a sasea X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv prin licitatie, imobil a carui pret a fost redus cu 25% din cel de pornire.
Intrebarea mea este : cum pot eu sa intru in posesia pretentiilor pentru care m-am luptat ani la rand in instanta si pe care debitorul mi le datoreaza, atata timp cat nu se prezinta nimeni la licitatie si nici nu mai poate fi redus pretul imobilului, avand in vedere ca noul cod de procedura civila nu se aplica retroactiv, respectiv proceselor si executarilor silite incepute inaintea intrarii acestuia in vigoare? Pana cand continui cu aceste licitatii fara rost? Chiar nu exista nici o solutie? Cei care au mai trecut prin situatii similare, va rog, spuneti-mi din experienta dv! Va multumesc.:(
Puteti cere executarea la un alt executor, dar trebuie sa retrageti dosarul de la executorul actual. Prin renuntare, acesta din urma va poate cere sa achitati cheltuielile de executare.
Cu privire la adjudecarea la cel mai mare pret oferit, raspunsul este da, se poate cumpara si la un pret mai mic decat cel de 75%, dar trebuie sa fie cel putin 2 licitatori si pretul la care este adjudecat bunul sa nu fie derizoriu (se face contestatie sigur in caz de adjudecare la un pret foarte mic).
... nu se poate adjudeca sub 75% in contul creantei.
Trebuie sa platiti onorariul in intregime primului executor, ca sa ii cereti inchiderea executarii.Aveti grija sa nu fie prescris dreptul de a-l executa siit pe debitor, pentru ca efectul intrerupator este anulat daca cereti incetarea executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita - pret oferit sub cel stabilit de executor lorantka lorantka Buna ziua, as dori sa achizitionez un teren scos la licitatie de catre un executor judecatoresc. Va avea loc a doua licitatie, unde deja pretul a fost ... (vezi toată discuția)