avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită vanzare casa
Discuție deschisă în Executare silită

vanzare casa

Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. Acum pretul de vanzare a fost redus. As dori sa stiu daca este posibil ca, prin licitatie, daca se prezinta doua persoane, casa sa poata fi vanduta, cum spun ei in anuntul de vanzare, la pretul cel mai mare oferit. respectiv sa spunem, 15 - 20 % din pretul de evaluare. Poate cineva sa o adjudece asa? Sau la un pret chiar mai mic?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:26, 13 Noiembrie 2011
La cea de a doua licitatie se poate scadea 25% din pretul intial evaluat,adica se poate solicita 75% din acel pret,dc nici asa nu se vinde se vinde la cel mai mare pret oferit.
Din pacate, se poate. Dispozitiile art.509 alin.5 Cod procedura civila o permit. Totusi, banca va avea grija sa nu se vanda la un pret care sa nu-i permita realizarea creantei.
Multumesc mult. nu pot intelege insa cum poate interveni banca atat timp cat respectivul articol din cod reglementeaza asta. ce poate face banca?
Banca poate adjudeca bunul imobil in contul creantei la un pret care nu poate fi mai mic de 75% din valoarea la care acesta a fost evaluat sau poate licita prin persoane interpuse.
Nici pe dvs. nu va avantajeaza ca bunul imobil sa fie adjudecat la un pret care sa nu permita realizarea creantei, intrucat veti ramane dator fata de banca, iar aceasta va putea sa va execute in continuare si asupra celorlalte bunuri ale dvs. sau asupra veniturilor pe care le realizati, prin poprire.
multumesc. dar ce inseamna persoane interpuse? daca la licitatie participa doua persoane si una da un pret mai mare decat cealalta, chiar daca acest pret este sa spunem 10 % din valoarea evaluata, banca poate refuza adjudecarea in favoarea persoanei care a dat preul cel mai mare?

Alte discuții în legătură

Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)
Care este pretul minim de vanzare a unui imobil prin executare silita cristap cristap Am un credit ,pe care nu l-am mai putut achita,binenteles girat cu un imobil.Acuma am fost somat la plata si urmeaza executarea silita a acestuia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta la licitatie lidy_c lidy_c Buna ziua si Sarbatori Fericite tuturor celor care utilizeaza acest site. As dori, daca se poate, o lamurire in ceea ce priveste recuperarea unei creante ... (vezi toată discuția)