avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RECUPERARE CREANTA LA LICITATIE
Discuție deschisă în Executare silită

RECUPERARE CREANTA LA LICITATIE

Buna ziua si Sarbatori Fericite tuturor celor care utilizeaza acest site. As dori, daca se poate, o lamurire in ceea ce priveste recuperarea unei creante (sulte) prin scoaterea la licitatie a unui imobil. Am inteles ca pot intra in licitatie nu mai tarziu de acel prag de 75% din valoarea imobilului, dar va intreb pe dumneavoastra: exista riscul ca, chiar daca suma de recuperat este mai mare de acest 75%, sa pot pierde licitatia si bunul sa fie atribuit unei alte persoane care subliciteaza?
Cel mai recent răspuns: lidy_c , utilizator 15:37, 12 Ianuarie 2011
Mai exact, trebuie sa recuperez suma de 33000 euro, iar imobilul valoreaza 40000 euro. Presupunand ca nu se liciteaza la primul termen, la al doilea termen cand se ajunge la 75% din valoare si, teoretic pot intra in licitatie, exista riscul sa nu pot intra in posesia imobilului, desi valoarea creantei este mai mare?
Puteti intra si la primul termen la 100%.
La al doilea , la 75% la fel.
Nu exista risc daca dati 100% sau 75%. Decat daca vine altcineva si liciteaza mai mult decat dvs.
La sublicitare nu se pune problema. Dvs. oferiti pretul de pornire al licitatiei. De acolo se urca, nu se mai poate cobori.
Va multumesc pentru raspuns. Ideea este ca mi s-a atras atentia asupra unor eventuale riscuri de a nu putea recupera creanta nici in licitatie.. se spune ca una este teoria si alta se intampla in practica...
Daca preluati in contul creantei preluati de la 75%.
Daca nu oferiti 75% bunul se va vinde la cel mai mare pret oferit, legiuitorul lasand aici o mare scapare.
Practic, se poate adjudeca si la 100 euro imobilul, daca se prezinta mai multi si "mimeaza" o licitatie. Ulterior urmeaza contestatia si instanta poate sau nu sa constate pretul derizoriu si sa anuleze licitatia. Dar se poate lua foarte bine si la 30% din pretul de pornire, tot de catre samsari si aici instantele nu mai intervin in sensul de a anula licitatia...E cu dus si-ntors. Dar dvs daca oferiti 75% nu cred sa fie probleme. Daca nu vreti batai de cap de ce nu faceti un efort sa luati la 100%, fara batai de cap
Aici doream sa ajung... Creanta este de 33000 euro, iar acel 75% din valoare inseamna 30000 euro. Eu daca ma inscriu in licitatie ofer acei 30000 sau creanta? Ce inseamna, de fapt, a oferi? atunci cand are loc strigarea eu sa confirm oferta facuta? Stiu ca sunt insistenta, poate, dar procedura de executare in care sunt implicata nu este una dintre cele mai transparente si de aceea doresc sa obtin cat mai multe informatii posibile. In alta ordine de idei, ca sa pot intra in licitatie de la 100% imi este foarte greu, din punct de vedere financiar... Multumesc oricum!

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la licitatie diana.elena diana.elena Doresc sa cumpar un apartament scos la a 2 a licitatie. Deocamdata nu s-a mai inscris nimeni si presupunand ca nu se va inscrie nici in urmatoarele zile, se va ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil prin executor bancar mormelvio mormelvio Buna tuturor. Am si eu o intrebare cu privire la adjudecarea unui imobil la o licitatie facuta de o banca prin executorul propriu bancar. Imobilul a fost ... (vezi toată discuția)