avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cumparare apartament de la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

cumparare apartament de la licitatie

Doresc sa cumpar un apartament scos la a 2 a licitatie. Deocamdata nu s-a mai inscris nimeni si presupunand ca nu se va inscrie nici in urmatoarele zile, se va ajunge la a 3 a licitatie, reprezentand 50% din pretul initial(asa am inteles lucrurile), unde intentionez sa particip. Intrebare: stiu ca daca sunt singurul participant castig licitatia oferind pretul de pornire, dar scrie in codul de procedura civila ca daca nu se liciteaza pentru acest pret de pornire, licitatia este castigata de cel care ofera mai mult. Dar nu am gasit specificatii despre numarul minim de participanti sau suma minima. De exemplu mergem 2 persoane, ea ofera 1 euro si eu 2 si am castigat licitatia. Cum se procedeaza?Si creditorul pentru care s-a organizat licitatia poate stabili o a 4 a licitatie daca nu este multumit de cel mai mare pret oferit? :">
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 09:52, 25 Februarie 2011
Art. 509 Cod Procedura Civila spune asa:
"In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o noua publicatie in conditiile art. 504 alin. 3. La acest termen licitatia va incepe de la pretul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia"

Ceea ce ati inteles gresit este faptul ca la al treia licitatie se porneste de la 50%. Tot de la 75% va porni.

Daca va prezentati doar doua persoane, executorul este practic obligat sa declare castigator al licitatiei pe cel care ofera cel mai mare pret, care poate fi sub nivelul de 75% din valoare, acesta fiind pretul de pornire. Doar daca se prezinta o singura persoana poate adjudeca doar la pretul de pornire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret adjudecare imobil ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost ... (vezi toată discuția)
Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)
Executare silita zumy zumy Vreau sa ma prezint la o licitatie pentru cumpararea unui apartament executat silit. Trebuie sa depun o garantie de 10% din pretul de vanzare. As dori sa ... (vezi toată discuția)