avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Studii contabil sef in ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Studii contabil sef in ONG

Buna ziua! Daca intr-un ONG exista director economic care este si conducatorul departamentului financiar-contabil, dar exista si un contabil sef, acesta din urma trebuie sa aiba studii superioare? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
Nihil since deo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nihil since deo , utilizator 18:31, 14 Septembrie 2017
Legea 82/1991
art.10
...
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcţia de director economic sau contabil-şef se înţelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare şi care are atribuţii privind conducerea contabilităţii entităţii.
Multumesc, insa mie nu mi e clar din redactarea acestui text de lege daca doar in cazul in care contabilitatea e condusa doar de contabilul sef acesta trebuie sa aiba studii superioare, nu si in cazul in care contabilitatea e condusa de directorul economic, care e "peste" contabilul sef....sa inteleg ca daca nu are studii superioare, o persoana nu poate fi contabil sef, si asta chiar daca nu conduce departamentul financiar contabil...sau nu inteleg eu prea bine?!!
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
Nihil since deo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant -cine semneaza? Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua ! Un ONG a depus bilantul pentru anul 2014. La ghiseu , reprezentantul ONG a fost intrebat cine e contabilul? Contabilul ONG este absolvent de ... (vezi toată discuția)
Semnatura la bilant tikuca tikuca Buna ziua. Pot sa semnez situatiile financiare anuale simplificate daca eu am introdus datele in cursul anului si am studii superioara economice (durata ... (vezi toată discuția)
Drept de semnare bilant BULINAIOANA BULINAIOANA Buna ziua, Am studii economice superioare cu diploma de licenta.In ce conditii pot tine contabilitatea unei firme ,inclusiv semnarea bilantului?:( (vezi toată discuția)