avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare despre demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare despre demisie

Recent, am demisionat (colegul de birou-cu mare influență asupra sefului) imi făcea de ceva timp avansuri fizice si verbale. Singura care stia de tot ceea ce se intampla era colega noastra de birou, restul angajatilor aflând acest lucru in momentul in care am luat hotararea. Sunt sigura ca nu va recunoaste si ca va vrea să se răzbune pe mine ca am facut asta. Ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
vbc1, utilizator
Cel mai recent răspuns: vbc1 , utilizator 17:21, 14 Septembrie 2017
Detaliati modul de razbunare, intrucat demisia nu se aproba de catre angajator.
Demisia a fost aprobată de catre angajator. Colegul meu nu stie ca eu am demisionat (este in Co),dar va afla cand se va întoarce motivul pentru care am demisionat. Cu siguranță va incerca sa se răzbune pe mine....
Cum ???
Nu inteleg ce va este neclar. Nu am vrut ca individul ăla să fie prezent in momentul in care angajatorul mi-a semnat demisia pentru ca l-ar fi putut influența sa nu o semneze, iar eu nu mai puteam sa lucrez langa un asemenea om.
V-am explicat mai sus ca demisia nu se aproba, chiar daca in practica unii angajatori fac asa ceva.

"Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator. Dimpotrivă, în cazul în care angajatorul îşi exprimă acordul, suntem în prezenţa unei încetări a contractului de muncă prin acordul părţilor."(Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 120, Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Regimul juridic al raporturilor de muncă în reglementarea noului cod al muncii, în Pandectele române nr. 6/2003, p. 213)

Alte discuții în legătură

Cumul de functii la acelasi angajator-durata maxima timp lucru GABRIELA_22 GABRIELA_22 In cazul unui cumul de functii la acelasi angajator exista restrictii privind durata timpul de munca zilnica/saptamanala? (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca la aceeasi institutie publica (scoala) puimicc puimicc Este posibil ca o persoana sa detina doua contracte de munca la o scoala? (ziua zidar, noaptea portar) Care ar fi temeiul legal? (vezi toată discuția)
Norma de munca botezatuion botezatuion La cate ore de munca are dreptul o persoana pe zi, in ipoteza a doua joburi? (vezi toată discuția)