Bună ziua am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta: In 2013 am fost pus sub urmărire penală, am primit de la biroul arme explozii și substanțe periculoase precum ca permisul de armă mi.se suspendă până la o decizie a procuraturi ulterior am fost trimis în judecată pentru braconaj si nerespectarea regimului armelor și munițiilor am fost condamnat cu suspendare total 1 an si 2 luni dar in nici.o decizie sau hotărâre nu spune ca permisul mi.se anulează puteti sa ma ajutati cu un raspuns ce fac in continuare.Va Multumesc!
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art.28. Anularea şi suspendarea dreptului de deţinere a armelor
(1) Dreptul de deţinere a armelor se anulează dacă titularul se află în una dintre următoarele situaţii:
a) nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c), e) şi f);
Art.14. Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale
(1) Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege;
Din ce vad eu in lege, se pare ca nu vi se anuleaza permisul, insa ar trebui sa mergeti la biroul arme si sa vedeti in concret care este situatia.