avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare permis portarmă, sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare permis portarmă, sau nu

Bună ziua am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta: In 2013 am fost pus sub urmărire penală, am primit de la biroul arme explozii și substanțe periculoase precum ca permisul de armă mi.se suspendă până la o decizie a procuraturi ulterior am fost trimis în judecată pentru braconaj si nerespectarea regimului armelor și munițiilor am fost condamnat cu suspendare total 1 an si 2 luni dar in nici.o decizie sau hotărâre nu spune ca permisul mi.se anulează puteti sa ma ajutati cu un raspuns ce fac in continuare.Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:51, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.28. Anularea şi suspendarea dreptului de deţinere a armelor
(1) Dreptul de deţinere a armelor se anulează dacă titularul se află în una dintre următoarele situaţii:
a) nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c), e) şi f);
Art.14. Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale
(1) Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege;

Din ce vad eu in lege, se pare ca nu vi se anuleaza permisul, insa ar trebui sa mergeti la biroul arme si sa vedeti in concret care este situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire viza port arma teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Daca o persoana a fost condamnata la doi ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani,o ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru obtinerea permisului de port-arma mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie care este legea referitoare la portul de arma. Care sunt conditiile necesare pentru a putea intra in posesia ... (vezi toată discuția)