Buna ziua. Am si eu o intrebare despre perioada de gratie intre incheierea cartii de munca si data angajarii.Am avut somaj pana in data de 02 -10-2009,si tot atunci mi s-a incheiat si cartea de munca.As dori sa stiu cate zile trebuiesc sa treaca pana in momentul unei noi angajari.Initial ,am inteles ca ar fii in jur de 21 de zile ,dar as vrea sa fiu sigura pentru ca nu cumva sa mi se intrerupa cartea de munca.Va multumesc.
Nu exista expresia "intrerupere a cartii de munca" si nu mai exista nici vestita "vechime neintrerupta in munca". De fapt, nu mai are nicio importanta daca in carnetul dvs. de munca apar intreruperi.
In cartea de munca se trec, strict, toate perioadele de timp in care ati muncit si cele asimilate ( ex:somaj). Daca va ganditi la vechimea in munca, aceasta nu se calculeaza pentru nicio zi dintre inscrisurile inchidere - deschidere.
In aceste conditii ar trebui sa semnati un nou CIM incepand cu data de 03.10.2009.
Intereseaza data semnarii CIM si nu data inregistrarii acestuia la ITM.
Va puneti o problema inutila. Nu se mai tine cont la pensie de vechimea neintrerupta in munca. Daca aveti contract de munca, cumulati stagiu pentru pensie, daca nu, nu.
Va doresc sa va gasiti un loc de munca cat de curand!
Pentru a nu exista intrerupere intre perioada de somaj si angajare Data angajarii trebuie sa fie 02.10.2009. Contractul de munca se inregistreaza la ITM in termen de 20 zile de la incheiere.
Sigur ca nu mai este o crima daca aveti intrerupere in cartea de munca........., la drept vorbind nici inainte nu era o crima.