avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 4 luni din concediul pt cresterea copilului nu apare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

4 luni din concediul pt cresterea copilului nu apare in cartea de munca, cine le poate trece?

situatia mea este urmatoarea: inainte de treminarea concediului de maternitate m-am intors o luna la firma care m-a disponibilizat "cu acordul meu" cu 31 martie2009; cu 1/04/2009 mi-am facut dosarul pt reintrare in ingrijirea copilului din care mai aveam 3luni si jumatate, incheindu-se in 17/07/09; cu data de 18/07/09 m-am angajat la o alta firma timp de o luna dupa care m-a dat in somaj; cand am depus dosarul de somaj am ramas socata sa aflu ca nu pot ramane in somaj ca nu am cele 3luni jumate inscrise in cartea de munca!!! la firma la care m-am angajat actele de angajare nu au specificat ca vin din maternitate (nu mi-a spus nimeni ce sa fac desi am intrebat!!!!) intre timp am aflat ca pot sa solicit de la asistenta sociala o adeverinta din care reiese ca am beneficiat de indemnizatie de cresterea copilului: problema e cine imi mai poate opera datele din acea adeverinta in cartea de munca? daca firma la care m-am angajat a operat deja angajarea si desfacerea contractului dupa o luna se mai pot face rectificari in cartea de munca, astfel incat sa mi se treaca si cele 3 luni jum? multumesc mult si astept raspuns, sunt disperata!!!!!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 23:23, 28 August 2009
Operarea in carnetul de munca se poate face de catre un inspector ITM, in baza adeverintei in original, primita de la firma.
multumesc mult de tot!
exista un termen limita in care poate fi operata aceasta perioada,de la data la care copilul a facut 2 ani?
Inregistrarea in carnetul de munca se poate face oricand, in baza documentelor originale.
Si daca nu este inregistrata in carnetul de munca, acea adeverinta trebuie luata in seama conform legi de care AJOFM.
multumesc foarte mult!!!!
luni primesc adeverinta de la DMPS si o sa merg la ITM si vroiam sa fiu pregatita, pt ca d-nele de acolo cat si cele de la somaj mi-au zis ca am pierdut cele 3 luni jumatate si in aceste conditii nu mai pot beneficia de somaj ca am intrerupere in cartea de munca, (3 luni si jumatate)

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu crestere copil narcy21 narcy21 pe 19 mai 2010 am terminat concediul crestere copil si nu imi este acceptat dosarul de somaj deoarece nu este operat in cartea de munca de la 31 aug 2008, in ... (vezi toată discuția)
Somaj de absolvent olidin olidin buna ziua. as vrea si eu niste lamuriri: am beneficiat de somaj de absolvent pana pe 30 mai 2010. cand am depus dosarul, nu am specificat ca detin carnet de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, As avea o problema si anume:Lucrez la o firma de calculatoare din 15 august 2008,astazi am fost la ITM pt a lua o copie dupa cartea de munca.Si am ... (vezi toată discuția)