avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu crestere copil

pe 19 mai 2010 am terminat concediul crestere copil si nu imi este acceptat dosarul de somaj deoarece nu este operat in cartea de munca de la 31 aug 2008, in conditiile in care contractul de munca pe per determinata a expirat la acea data.
In aceste conditii, cine ar trebui sa opereze incetarea concediul crestere copil in cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:41, 27 Mai 2010
Eu sunt un angajator care am avut 3 angajate in situatia dvs. Diferenta er aca angajatele mele aveau contract de munca pe per. nedeterminata. In periada de 2 ani cat au fost in crestere copil, cartea de munca a ramas la ITM, acolo s-a operat acest lucru. Dupa incherea celor 2 ani eu am comunicat la ITM faptul ca angajatele au intrat in restrangere activitate ( art. 65. C. Muncii) si se pregateste dosarul ptr somaj. Acum, daca dvs din aug 2008 si pana la aceasta data nu ati avut practic nici un ontract de munca, intrucat el incetase, nu cred ca aveti dreptul la somaj. Dar, ca sa nu va dau informatii false, va puteti duce la AJOFM din orasul dvs si intrebati concret pe speta dvs.
O zi buna!
1. Daca nu gasiti intelegere la angajator, mergeti la ITM sa va inchida carnetul de munca in baza incetarii de drept a CIM pe perioada determinata si a expirarii CCC pana la 2 ani.
2. Beneficiati de indemnizatie de somaj deoarece in adeverinta cu salariile se trec cele 12 luni inainte de a intra in CCC pana la 2 ani.
Va multumesc mult!
Problema este ca a fost operata in catrea de munca incheierea contractului, dar nu vor sa opereze nici la Casa de Pensii, nici la ITM incheierea concediului crestere copil
1. Mergeti la Primarie sau la Agentia de Prestatii Sociale(unde ati depus dosarul pentru CCC) si cereti o adeverinta cu perioada in care ati fost in CCC.
2. Pe baza acestei adeverinte ITM poate face inregistrarea in carnetul de munca.
3. Sau deceti adeverinta direct la AJOFM, fara sa mai fie inregistrata in carnetul de munca.
4. Si fostul angajator poate sa faca inscrierea pe baza adeverintei, daca vrea.
5. Cand ati intrat in CCC pana la 2 ani, catre cine ati facut cererea sa va aprobe intrarea in CCC, cerere pe care ati pus-o la dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4 luni din concediul pt cresterea copilului nu apare in cartea de munca, cine le poate trece? franci franci situatia mea este urmatoarea: inainte de treminarea concediului de maternitate m-am intors o luna la firma care m-a disponibilizat \"cu acordul meu\" cu 31 ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului se inscrie in carnetul de munca? bobu_elena bobu_elena Buna seara. Vreau sa stiu daca concediul de crestere copil de 2 ani se inscrie in cartea de munca.Mentionez ca anterior intrarii in concediu am fost 3 luni in ... (vezi toată discuția)