avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului se inscrie in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului se inscrie in carnetul de munca?

Buna seara. Vreau sa stiu daca concediul de crestere copil de 2 ani se inscrie in cartea de munca.Mentionez ca anterior intrarii in concediu am fost 3 luni in somaj, asadar ultima inregistrare in cartea de munca este somaj. Stiu faptul ca aceste carti de munca sunt acum in format electronic , dar as vrea sa stiu daca se mai inregistreaza ca vechime acesti 2 ani. Doamna de la ITM mi-a spus ca nu se inregistreaza concediul de crestere copil.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 15:34, 14 August 2011
Pe perioada cat ati fost in CCC vi s-au platit contributiile la pensii si sanatate de catre AJPS asa ca sunteti in evidenta acestor institutii ca asigurata pe perioada respectiva.
bobu_elena a scris:

Buna seara. Vreau sa stiu daca concediul de crestere copil de 2 ani se inscrie in cartea de munca.Mentionez ca anterior intrarii in concediu am fost 3 luni in somaj, asadar ultima inregistrare in cartea de munca este somaj. Stiu faptul ca aceste carti de munca sunt acum in format electronic , dar as vrea sa stiu daca se mai inregistreaza ca vechime acesti 2 ani. Doamna de la ITM mi-a spus ca nu se inregistreaza concediul de crestere copil.

In perioada ccc contractul de munca este suspendat. Daca concediul dvs. a inceput inainte de 1 ianuarie 2011,suspendarea este inregistrata in carnetul de munca.Perioada cat sunteti in ccc este stagiu de cotizare atat la pensii,cat si la sanatate.Se ia in calcul ca vechime in munca pentru drepturile salariale care se acorda in raport de aceasta( ex.spor vechime).
In prezent,se inregistreaza si in REVISAL suspendarea cim,perioada suspendarii.precum si cauza acesteia.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
ContSters136493, utilizator
Nu stiu exact daca CCC se trece in cartea de munca, dar va trebuia dovada ca ati fost in CCC. In cazul in care nu ati primit Decizia de aprobare a indemnizatiei de la Agentia de Prestatii, trebuie sa mergeti acolo si sa o solicitati. In functie de anul in care ati nascut, cei de la Agentie trebuie sa va elibereze toate deciziile de modificare a Indemnizatiei (pentru ca anul trecut a fost redusa si anul acesta a mai crescut putin). La sfarsitul CCC, trebuie sa luati de la Agentie, o adeverinta in care vor fi trecute valorile indemnizaatiilor. Cu deciziile si cu adeverinta va veti prezenta la noul angajator pentru ca perioada de CCC este considerata vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in concediu crestere copil - somaj annesis annesis Buna ziua, Eu sunt in concediu de crestere a copilului, care face 2 ani in 30 aprilie. Acum sunt insarcinata in 2 luni. Firma de la care am intrat in ... (vezi toată discuția)