avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate dupa concediu crestere copil

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii:
In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc la serviciu. Am optat pt un an de concediu crestere copil cu indemnizatia de 3400 lei pe luna. Sunt din nou insarcinata si incepand cu data de 08.01.2015, exact data de intoarcere la serviciu, pot beneficia de concediu de maternitate, DPN fiind 26.03.2015. Firma a intrat in insolventa si postul meu s-a desfiintat. Asadar voi beneficia de concediu de maternitate de la somaj.
- Ce acte trebuie sa depun la somaj? Aceleasi acte pt solicitare ajutor de somaj, ca apoi pana pe 31.01.2015 sa duc si certificatul medical?
- Ce se va lua in calcul pt plata concediului de maternitate, respectiv cele 126 de zile pt prenatal si postnatal? In ultimele 6 luni am avut un venit net de 3400 lei/luna, respectiv indemnizatia de crestere copil. Se vor lua aceste sume sau veniturile brute anterioare concediului de crestere copil?
Ar mai fi si alta posibilitate in afara de a beneficia de concediu de la AJOFM? Mentionez ca am fost informata prin telefon, nu am primit niciun act si nu am semnat nimic inca.
Multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 13 Ianuarie 2015
1. - Va inregistrati la Agentia de Somaj unde veti prezenta si o adeverinta de la medic cum ca sunteti gravida.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medical de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).

3. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate veti prezenta la Agentia de Somaj o adeverinta de venituri pe ultimele 6 luni de la AJPIS, cea care v-a platit indemnziatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim, indemnizatie somaj pentru obtinere concediu de maternitate si ccc ancaolari ancaolari CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna ... (vezi toată discuția)
Somaj in concediul maternal si in concediul de crestere a copilului andreeamar1 andreeamar1 Am nascut in data de 2 iulie a.c si am ales sa efectuez concediul maternal incepand cu 1 iulie. La data de 24 septembrie contractul individual de munca imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil invatator35 invatator35 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine, sunt in urmatoarea situatie: Sunt cadru didactic, contractul de munca este pe o perioada determinata ... (vezi toată discuția)