avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare CIM, indemnizatie somaj pentru obtinere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare CIM, indemnizatie somaj pentru obtinere concediu de maternitate si CCC

CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna nasterii trebuie sa depun dosar pentru indemnizatie de somaj.

Ce acte sunt necesare pentru dosarul de somaj in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:55, 31 August 2015
1. - Imediat dupa incetarea contractului individual de munca (CIM) va inregistrati la Agentia de Somaj chiar daca in acel moment veti fi in concediu de maternitate.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.


2. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medical de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil invatator35 invatator35 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine, sunt in urmatoarea situatie: Sunt cadru didactic, contractul de munca este pe o perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata stefanandrei stefanandrei Sunt insarcinata in 4 saptamani si lucrez la o companie de la inceputul anului, dar ei imi fac contract pe perioada determinata, ultima prelungire fiind in ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate dupa concediu crestere copil cristinagradinaru cristinagradinaru Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine cum sa rezolv urmatoarele situatii: In data de 08.02.2014 am nascut; pe data de 08.01.2015 trebuia sa ma intorc ... (vezi toată discuția)