avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca perioada determinata

Sunt insarcinata in 4 saptamani si lucrez la o companie de la inceputul anului, dar ei imi fac contract pe perioada determinata, ultima prelungire fiind in 01.10 pentru inca 6luni.Intrebarea mea este daca eu voi intra in concediu de risc maternal, ce se va intampla dupa ce imi expira cele 6 luni?Ei sunt obligati sa-mi prelungeasca acel contract , voi ramane in continuare in risc maternal si pot beneficia de concediu pt cresterea copilului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 12 Martie 2014
Angajatorul nu are obligatia sa va prelungeasca durata c.i.m. In acest caz, c.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

Pentru a beneficia in continuare de indemnizatia pentru maternitate si cea pentru CCC va trebui sa intrati mai intai in somaj si din somaj in concediu de maternitate si apoi in CCC.
Buna ziua. Se apropie data de 01.04 cand imi va expira contracul de munca, si inca nu mi-au dat un raspuns concret cei de la firma in legatura cu prelungirea ci. Eu in acest moment sunt in risc maternal.
Intrebarea mea este unde trebuie sa depun actele pentru somaj, si de ce documente am nevoie pentru a beneficia de somaj inainte sa intru in CCC? Multumesc
1. Actele pentru somaj se depun la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul, in termen de 10 zile calendaristice de la data incetarii contractului individual de munca (CIM), chiar daca in acea perioada sunteti in concediu medical.

2. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare, in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. Carnetul de munca, in original si copie (daca aveti);
f. Adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent, eliberata de angajator;
g. Adeverinta tip (Anexa 26) pentru somaj, eliberata de angajator;
h. Decizia de incetare a contractului individual de munca (original si copie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Reluarea somajului pisyy pisyy buna ziua. Am fost in somaj 4 luni dupa care m-am angajat cu contract pe durata determinata un an si 6 luni,luna aceasta imi expira contractul si nu o sa il ... (vezi toată discuția)
Incetare cim, indemnizatie somaj pentru obtinere concediu de maternitate si ccc ancaolari ancaolari CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna ... (vezi toată discuția)