avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reluarea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reluarea somajului

buna ziua. Am fost in somaj 4 luni dupa care m-am angajat cu contract pe durata determinata un an si 6 luni,luna aceasta imi expira contractul si nu o sa il mai prelungeasca,ce acte mi-ar trebui ca sa-mi reiau somajul?
Cel mai recent răspuns: pisyy , utilizator 21:26, 7 Septembrie 2011
1. Perioada de somaj se suspenda numai daca ati fi avut CIM pe perioada determinata de maximum 12 luni.
2. Deoarece dvs. ati avut CIM pe 1 an si 6 luni v-a incetat plata indemnizatiei de somaj.
3. Deoarece ati lucrat si cotizat la somaj inca 1 an si 6 luni puteti sa beneficiati din nou de indemnizatie de somaj.
4. Procurati aceleasi acte pe care le-ati procurat si cand ati intrat ultima data in somaj.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspunsuri.Nu mai tin minte ce acte mi-au trebuit cand mi-am facut somajul va rog sa m-i le enumerati,sau firma care nu imi mai prelungeste contractul trebuie sa-mi faca somajul?
1. Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. carnetul de munca (in original si copie) si adeverintele de vechime pentru perioada incepand cu dupa 01.01.2011;
f. decizia de incetare a contractului individual de munca;
g. adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).

2. La data lichidarii angajatorul trebuie sa va inmaneze documentele de la pct. e, f si g.

3. Actele le depuneti dvs., personal, la Agentia de Somaj.
ar mai fi o problema legata de adev.eliberata de medic.Sunt insarcinata si sunt in concediu medical cu risc maternal.In acest caz de ce acte ar mai fi nevoie in afara de cele mentionate deja? cum sa procedez?

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata stefanandrei stefanandrei Sunt insarcinata in 4 saptamani si lucrez la o companie de la inceputul anului, dar ei imi fac contract pe perioada determinata, ultima prelungire fiind in ... (vezi toată discuția)
Incetare cim, indemnizatie somaj pentru obtinere concediu de maternitate si ccc ancaolari ancaolari CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil invatator35 invatator35 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine, sunt in urmatoarea situatie: Sunt cadru didactic, contractul de munca este pe o perioada determinata ... (vezi toată discuția)