avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Buna ziua,
As avea o problema si anume:Lucrez la o firma de calculatoare din 15 august 2008,astazi am fost la ITM pt a lua o copie dupa cartea de munca.Si am avut un soc,mi s-a spus ca nu am carte de munca,ci doar contractul individual de munca.Nu se mai fac carti de munca?Imi merge vechimea doar cu contractul indiv.de munca?Mentionez ca am fost luata din somaj,seful meu primeste o suma de bani din partea statului caci m-a luat din somaj,dupa ce am terminat facultatea si nici pe aia nu mi da.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Arion Ramona , utilizator 12:25, 8 Aprilie 2009
Solicitati angajatorului sa va cumpere carte de munca si s-o depuna la ITM.Vechimea va este recunoscuta si fara carte de munca dar trebuie sa va reglementati aceasta problema.
Stati linistita, aveti toate drepturile conferite de lege, sunteti angajata legal. Acesta trebuie doar sa achizitioneze un formular de carnet de munca de la DMPS.
Vechimea in munca se obtine in baza contractului individual de munca, faptul ca nu aveti completat carnet de munca nu este o problema din acest punct de vedere. In schimb angajatorul poate intocmi cererea necesara achizitionarii acestuia ,cu stamplila societatii, si il puteti cumpara chiar dvs de la Directia Muncii.
Cat priveste banii primiti de angajator de la AJOFM in baza conventiei, sunt bani ce revin angajatorului nu toti acesti bani va revin dvs., in baza lor angajatorul si-a luat angajamentul ca timp de 3 ani sa nu inceteze CIM nici prin acordul partilor nici din motive neimputabile salariatului. Acesti bani sunt un ajutor pentru angajator nu pentru salariat.
Deci angajatorul nu ma poate da afara timp de 3 ani sa inteleg,doar daca eu imi dau demisia.Deja am 8 luni in contractul individual de m-ca,pot sa imi dau demisia si sa ma angajez in alta parte,nu?Va multumesc pt raspunsuri
Da, puteti oricand sa va dati demisia, cu respectarea termenului de preaviz. Si daca nu ati beneficiat si dvs de prima ce se acorda absolventilor care se angajeaza, de la AJOFM.

Alte discuții în legătură

Somaj? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)
4 luni din concediul pt cresterea copilului nu apare in cartea de munca, cine le poate trece? franci franci situatia mea este urmatoarea: inainte de treminarea concediului de maternitate m-am intors o luna la firma care m-a disponibilizat \"cu acordul meu\" cu 31 ... (vezi toată discuția)