avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj?

Buna ziua,as avea o problema si anume:sunt angajata la o firma din 15.08.2008 si pana in prezent,am fost luata din somaj,dupa terminarea facultatii.Acum am aflat ca seful meu vrea sa inchida magazinul la care lucrez eu,din motivul ca nu mai este profitabil.Acesta mai detine inca 2 magazine.Inchizandu-l pe al meu,poate sa ma dea in somaj?mentionez ca sunt angajata cu contract individual de munca pe durata nedeterminata,dar am inteles ca el trebuie sa ma tina la munca in continuare,avand inca 2 magazine.Dupa 1 an de zile de munca,pot sa iau somaj?caci in 15 august as avea 1 an.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:28, 2 Septembrie 2009
Dupa ce aveti stagiu de cotizare de minim 12 luni, daca seful doreste, puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Daca angajatorul a beneficiat de subventie pt dvs, in calitate de absolvent, nu va putea sa va concedieze. Daca nu a beneficiat, va putea, intrucat, fiind o concediere individuala, poate angaja pe aceeasi functie pe care ati detinut-o dvs. alte persoane.
Da,stiu sigur ca a beneficiat de subventie pt mine intrucat mi-a spus chiar el ca beneficiaza de subventie.daca nu va putea sa ma concedieze,poate ma va pune sa imi dau eu demisia si atunci nu voi primi indemnizatie de somaj.Alta varianta ar fi sa ma transfere la un alt punct de lucru,nu?Va multumesc pt raspuns.
Daca a beneficiat de subventie ( de fapt mai beneficiaza, ca se acorda pentru un an de zile), nu va putea sa va concedieze. Daca va dati demisia nu veti beneficia de indemnizatie de somaj. Sa va transfere la un alt punct de lucru nu realizati nimic, pentru ca punctul de lucru reprezinta aceeasi societate comerciala. Ca urmare, veti ramane salariata a aceleiasi societati in cadrul unui alt punct de lucru.
Nu poate sa ma concedieze prin desfiintarea magazinului?Ma gandesc ca,desfiintand totusi magazinul acesta,poate sa ma concedieze, chiar daca a primit subventia de la stat.Ma scuzati,dar inca sunt nelamurita
Daca va concediaza (adica el are initiativa incetarii CIM) este obligat sa returneze banii pe care i-a luat de la AJOFM, plus dobanzile aferente.

Alte discuții în legătură

Firma sau absolventul? Alien44 Alien44 Daca angajez un absolvent si beneficiez de subventie... Cine returneaza salariile+dobanda, daca angajatul(absolvent) pleaca din proprie initiativa inainte de ... (vezi toată discuția)
Subventie lori_lxi lori_lxi Buna ziua, M-am angajat in 2008 (noiembrie) la o firma,ca economist si beneficiind de subventie pentru absolventii de studii superioare. Acum sunt nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Primesc somaj daca-mi dau demisia? artur1971 artur1971 Buna ziua . In legatura cu dreptul la somaj am si eu o intrebare. Am lucrat 8 ani la o intreprindere , aceea sa inchis si am plecat la o alta intreprindere cu ... (vezi toată discuția)