avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor,ajutati-ma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor,ajutati-ma

am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte decat cu preaviz,dar eu de vineri incep in alta parte si nu am cum sa fiu in doua locuri odata,poate sa imi desfaca contractul de munca indisciplar?daca da este adevarat ca nu pot lucra 6 luni?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:57, 19 Mai 2010
Angajatorul are obligatia de a lua la cunostinta dorinta dumneavoastra de incetare a contractului individual de munca cf art. 79 (1), insa si dumneavoastra aveti obligatia de a respecta perioada de preaviz .
Daca absentati de la locul de munca in perioada de previz, angajatorul va poate desface contractul individual de munca pe motiv de indisciplina.
Acest lucru insa nu va retine in a presta munca si plata salarialui la un alt loc de munca.
Puteti sa informati viitorul angajator cu privire la acest aspect, pentru a evita eventuale probleme.
Orice demisie presupune un peraviz. Doar daca angajatorul renunta la dreptul sau de preaviz, atunci salariatul poate pleca.
Incercati sa mai discutati cu sefa dvs si chiar cu noul angajator (sa va pasuiasca inceperea lucrului pana la sfarsitul preavizului).
Se poate intampla ca, daca lipsiti de la actualul serivci sefa sa va desfaca contractul ptr absente nemotivate.
Nu este adevarat ca nu aveti voie sa lucrati 6 luni. Nu exista aceasta prevedere.
POATE SATI DESFACA INDICIPLINAR DEOARECE AI SEMNAT IN CONTRACT PREAVIZ DE 15 ZILE IN CAZUL DEMISIEI ,DAR NU-I ADEVARAT CA NU TE POTI ANGAJA 6 LUNI , PUR SI SIMPLU VEI AVEA IN CARNETUL DE MUNCA INDISCIPLINAR, DACA MAI CONTEAZA PT. URMATORII ANGAJATORI AI TAI.
demisia este un act unilateral de vointa a angajatului. daca noul loc de munca va aduce mai multe beneficii materiale, plecati pur si simplu predind obiecte de inventar pe care le detineti. cestia cu motive disciplinare... ramine de vazut si nu cred ca primeaza, cel putin acum, in fata celor economice. succes!
dar astazi am fost la itm cu intentia de a face plangere deoarece eu mam angajat pe data de 8 ian dar am descoperit ca de fapt sefa imi facuse carte de munca abia pe 25 martie avand drept dovada condica de prezenta iar acel domn de acolo mia spus ca nu se ia in considerare la plangere deoarece nu era vizat sau stampilat de catre un superior.este adevarat?tot acel domn mia spus ca daca imi desface c.i.m indisciplinar nu voi mai putea lucra 6 luni si eram foarte nedumerita de acest lucru.De ce el mia spus asa iar aici pe forum mi sa spus ca nu e adevarat pot lucra nu imi va afecta cu nimica daca imi va aparea in cartea de munca indisciplinar?

Alte discuții în legătură

Demisie la zi anelice anelice BUna ziua, In cazul in care doresc sa -mi schimb locul de munca am dreptul de a-mi prezenta demisia la zi ? Adresez aceasta intrebare deoarece angajatorul ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile ce pot sa lucrez in timpul asta? Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna , sunt angajat la o firma romaneasca unde serrviciul se desfasoara in afara tarii... ca sofer profesionist... Acum mi sa terminat concediu medical si am ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca hedf hedf mi am dat demisia la zi pe 20 feb si nu mi au acceptat ,nu am putut sa stau in preaviz ptr ca am plecat in strainatate, acum cand mi am luat plata pe luna feb ... (vezi toată discuția)